Nyhed -

Talentkoordinator skal styrke dansk BMX-udvikling

I juni blev Klaus Bøgh Andresen og Niklas Laustsen ansat som henholdsvis elitekoordinator og talentkoordinator for BMX. Andresen startede øjeblikkeligt og havde sin debut ved årets EM som holdleder for junior- og eliterytterne, og fra 1. september er Niklas Laustsen officielt startet som talentkoordinator. 

Klaus Bøgh Andresen rejser i næste uge til årets sidste World Cup i Santiago del Estero, Argentina, med Simone Tetsche Christensen, og samtidig er Niklas Laustsen allerede i fuld gang med den store opgave det er at sikre talentudviklingen i dansk BMX, så vi kan sende endnu flere eliteryttere til internationale mesterskaber i fremtiden: 

”De danske eliteryttere har de seneste år vist, at det er muligt at slå igennem i den internationale eliteklasse, men skal vi sikre, at Danmark ikke bare holder det nuværende niveau i fremtiden, men hæver det yderligere, så kræver det en strategi for talentudviklingen. Det kræver en rød tråd i arbejdet - fra klubberne og til eliterytterne," fastslår talentkoordinatoren.

Laustsen peger på, at klubberne - og især dygtige klubtrænere - er fundamentet for udviklingen af rytterne, og derfor er arbejdet med en ny BMX-træneruddannelse i DCU-regi en vigtig opgave for ham. Han ser desuden to andre centrale punkter i udviklingen af talentarbejdet:

"Udover klubtræner-uddannelsen er to af de andre store opgaver at få udviklet en ny struktur for distrikttræning i hele landet samt kraftcentertræning i både Jylland og på Sjælland. Det skal være med til at sikre udviklingen af de unge ryttere, til de bliver gamle nok til eliteklasserne,” siger Lauststen.

For spørgsmål kontakt Klaus Bøgh Andresen og Niklas Laustsen kontaktes på: 
klaus.bogh@dcu-cykling.dk og niklas.laustsen@dcu-cykling.dk.

Emner

  • Cykling