Pressemeddelelse -

Tre U23-ryttere udtaget til VM-enkeltstarten

U23-landstræner Anders Lund har enkeltstartsholdkortet på plads til det forestående landevejs VM i Doha, Qatar.

Den 10. Oktober skal de danske Herre U23-ryttere i aktion for første gang ved VM i Doha. 28,9 kilometer mod uret venter for Mads Pedersen (Team Stölting Service Group), Kasper Asgreen (Team VirtuPro – Velo Concept) og den forsvarende verdensmester Mads Würtz Schmidt, der alle er udtaget til at repræsentere Danmark.

Om de tre rytteres chancer på enkeltstarten udtaler U23-landstræner Anders Lund:

- Med Asgreen, Pedersen og den forsvarende verdensmester til start, er det klart, at vi tager til Doha med ambitioner om en medalje på enkeltstarten.

- Asgreen er fortsat med at udvikle sig i år, specielt på enkeltstarten, og han har flere gange vist international topklasse i sæsonen. Og så har han altså også bevist hans niveau med en overraskende bronzemedalje ved Elite DM-enkeltstarten i Vordingborg.

- Würtz er som forsvarende mester meget opsat på at slutte godt af som U23’er. Han er blandt de absolutte topfavoritter til sejren, udtaler Lund om Team VirtuPro – Velo Concept-rytteren der næste sæson debuterer på World Touren, ligesom også Mads Pedersen gør det:

- Mads P kommer til VM i topform. Selvom han ikke er enkeltstartsspcialist, så er han så dygtig, at han alligevel kan levere en toppræstation.

U23 VM-enkeltstarten i Doha køres den 10. oktober. Læs mere om arrangementet på www.dohacycling2016.com. TV2 og TV2 Sport sender i år live fra VM.

Datoer: Hvornår udtages de danske ryttere
Herre U23-rytterne til linjeløbet udtages den 19. september
Dame U19- og Elite-rytternes udtages den 19. september
Herre U19-rytterne til linjeløbet udtages den 19. September
Herre U19-rytterne til enkeltstarten udtages den 12. september
Herre Elite-rytterne til enkeltarten udtages tirsdag den 13. september
Herre Elite-rytterne til linjeløbet udtages mandag den 26. september

Related links

Emner

  • Sport

Kategorier

  • landevejscykling

Danmarks Cykle Union (DCU) er en interesseorganisation for aktive cykelryttere, og alle der klæder om og bruger cyklen som konkurrence-, trænings- og motionsredskab. DCU består af mere end 300 klubber og med samlet set over 30.000 medlemmer, fordelt over hele landet. Klubberne spænder vidt fra motionsklubber med fokus på hygge og sjov, til super elite klubber med ryttere på absolut topniveau.

Det betyder, at Danmarks Cykle Unions medlemmer er både dem der cykler for sjov, og dem der vinder medaljer til EM, VM og OL hvert år.

DCUs formål er at aktivere flest mulige personer på alle niveauer og sikre den enkeltes udviklingsmuligheder indenfor cyklesportens rammer.

Danmarks Cykle Union er medlem af Danmarks Idrætsforbund og er Team Danmark Verdensklasseforbund, fordi vi vinder medaljer til Danmark.

Relateret materiale