Pressemeddelelse -

Dansk-Svensk Kulturfonds årlige kulturpris går i 2014 til Wanås Kunst Skulpturpark

Dansk-Svensk Kulturfonds pris på 50.000; kroner går i 2014 til den internationalt kendte Wanås Kunst Skulpturpark i Sverige.

Skulpturparken har siden 1987 lokket danske og svenske kunstelskere til det gamle “Gøngeland” mellem Kristianstad og Hessleholm i det nord-østlige Skåne.

Wanås Skulpturpark viser skulpturer af internationale samtidskunstnere i et en stor og smuk park, hvor der både er skov, sø og et hvidt slot. Kunstnerenes værker er integreret i landskabet og virker som fornemmes eksempler på international land art. Per Kirkeby er repræsenteret sammen med værker af Dan Graham, Jenny Holzer, Charlotte Gyllenhammar, Maya Lin og Robert Wilson og mange flere.

Dansk-Svensk Kulturfond ønsker at med årets pris at gøre opmærksom på denne kulturelle perle der ligger i køreafstand fra det østlige Danmark og hovedstaden.

"Prisen betyder enormt meget. Det tætte forhold mellem Sverige og Danmark har altid givet Wanås energi. Vi er i konstant dialog og samarbejde med danske kulturinstitutioner og danske kunstnere.  Vore mange danske besøgende bliver via deres besøg på Wanås introduceret for svenske kunstnere. Prisen sætter fokus på en betydningsfuld relation." siger Elisabeth Millqvist, kunstnærlig ledere.

Prisoverrækkelsen finder sted på Sveriges Ambassade tirsdag den 16. september 2014.

I forbindelse med prisoverrækkelsen åbner en særudstilling om Wanås Kunst på Nikolaj Kunsthal i København.

Tidligere modtagere af Dansk-Svensk Kulturpris

1992 Teaterchef Peter Langdal
1993 Forfatter Henrik Wivel
1994 Sopran Maria Fabien
1997 Museumsinspektør Viveka Bosson
1998 Oversætter Anne Marie Bjerg
1999 Balletmester Frank Andersen
2002 Trioen Tango Fatale
2003 Den Danske Studentersangforening og Lunds Student Sangforening
2004 Fotograf Jens Lindhe
2008 Skuespiller og instruktør Pernilla August
2009 Balletdanserne Jurgita Dronina og Sebastian Kloborg
2010 Instruktør og dramatiker Staffan Valdemar Holm
2011 Billedkunstner Leonard Forslund
2012 Instruktør Jan Troell
2013 Forfatter Elisabeth Åsbrink

 


Related links

Emner

  • Kunst

Kategorier

  • kultur
  • kunst
  • sverige
  • wanås konst
  • kulturfond
  • pris 2014

Dansk-Svensk Kulturfond formål er at udbrede kendskabet til svensk kunst og kultur i Danmark. Fonden ønsker at gøre det danske publikum opmærksomme på svenske kunstnere og at give Danmark aktuelle, svenske kunstoplevelser. Fonden arrangerer debataftner, kunstudstillinger, musikaftner, balletopvisninger, filmforestillinger og oplæsninger. Hvert år uddeles en kulturpris på 50.000 kr. Fondens bestyrelse består af dansk/svenske repræsentanter for musik, teater, kunst, kulturarv, ballet og litteratur. Sveriges Ambassade i København arbejder tæt sammen med Dansk-Svensk Kulturfond.


Kontakt

Catharina Collet

Pressekontakt Formand +45 4097 7676