Nyhed -

Vikingerne sikkert videre til kvartfinalen

Køge-FC Vestsjælland 0-3 (0-2)

Mål:

06': 0-1 Michael Christensen

28': 0-2 Jean-Claude Bozga

80’: 0-3 Peter Nymann

Det var et supertændt FCV-mandskab, der søndag eftermiddag løb på banen på SEAS NVE Park i Herfølge, hvor sammenslutningsklubben, HB Køge, holder til.

I startformationen var der dog blevet plads til den unge ivorianer, Yobou Jean Noël Thome, der gik ind på Jan Kristiansens sædvanlige plads, idet sidstnævnte skulle spares til Superligaopgøret på fredag imod Randers FC.

Ligeså var det en mindre overraskelse, at se Danni König, der jo forlader FCV til fordel for amerikansk fodbold efter nytår, i start 11’eren; men som Cheftræner Michael Hansen konstaterede op til kampen, var Danni jo vor topscorer i DBU Pokalen, og derfor et naturligt valg, og Danni skal roses for en god kamp med masser af fight og vilje.

Et utroligt feststemt publikumsafsnit fra det vestsjællandske, fyrede godt op under de rød/blå allerede fra start af, omend man – lidt i sjov – efter små 6 minutters spil, besluttede sig for at råbe: ’Vi scorer ALDRIG på hjørne’ i stedet for ’altid’, som det længe har lydt på hjemmebanen.

Men det havde Michael Christensen øjensynligt ikke hørt, så han gav tilbage på fansenes råb, og pandede en 1-0 føring ind på dette første hjørnespark i kampen.

Så punkterede dén kamp, og blot 3 minutter senere fik Vikingerne afsluttet yderligere to gange mod Svanernes mål, men både Dal Hende og Königs farlige forsøg, strøg tæt forbi mål.

Fra halvlegens 23. minut og små fem minutter fremefter, var det som om at Svanerne begyndte at æde sig lidt ind i kampen, og havde ikke færre end tre nærgående forsøg mod det vestsjællandske mål, dog stadig uden at komme inden for målrammen.

I det 28. minut blev der sat en effektiv stopper for Svanernes midlertidige momentum med endnu et hjørnespark. Denne gang fra højresiden, hvor Jean-Claude Bozga kom højest af alle, og fik snittet bolden i rusen til 2-0 til holdet fra Vognmandsbyen. Efter sigende blev målet scoret med hånden, og ikke med hovedet, som alle på stadion ellers så, men hverken modspillere eller tilskuere protesterede, og dommeren anerkendte i hvert fald scoringen.

I sidste minut fik Rasmus Festersen en mulighed for at lukke kampen med en scoring til 3-0; men viceanføreren fik overplaceret sit forsøg, og 2-0 holdt således til pausethéen.

I pausen skiftedes en let skadet Thome så ud til fordel for Jonas Thomsen, der kom ind og gjorde det rigtigt godt på den centrale midtbane.

Efter en lille times spil var det så anfører, Henrik Madsen, der igen i dag sled, løb og tacklede hér og dér og allevegne, der var ved at brodere sig igennem, men han blev lige nøjagtigt tacklet i skudøjeblikket.

9 minutter senere var det så på ny Festersens tur til at være ligeved, men på sit indlæg mod bageste stolpe, traf han tværliggeren, hvorpå andenbolden clearedes lige ud i fødderne på Jonas Thomsen, der uden betænkningstid trykkede af fra 16 meter linien, men Køge-keeperen, Frederik Due, var på sin plads, og nappede det gode aftræk.

Vi skulle helt hen i det 79. minut, før det for alvor brændte på foran keeper Thomas Mikkelsens mål. En flot bold ind i feltet, havnede hos den tidligere FC Vestsjælland-spiller, Nikolaj Hansen, der helflugtede kuglen lige over det vestsjællandske mål.

Af uransagelige årsager mente dommertrioen, at det skulle takseres til hjørnespark, men inden FCV-lejren var færdig med at undre sig over dén kendelse, opsnappede Rasmus Festersen clearingen fra forsvaret, tog to-tre hurtige driblinger ind i banen, og spillede på tværs til en fremstormende Peter Nymann, der oversprintede alt og alle på sin vej, gik uden om Køge-målmanden, der forgæves forsøgte at gøre vinklen mindre, hvorpå han trillede kuglen i det tomme net. En klasse-omstilling lige til lærebogen!

Resten af kampen blev kørt komfortabelt hjem, og med masser af overskud, så det var en fryd at overvære.

5 minutter før full time havde ’Lenny’ endda overskud til selv at forsøge sig fra kanten af straffesparksfeltet, og det var slet ikke noget dårligt aftræk fra den indskiftede venstreback.

Havde man inden kampen været i tvivl om klasseforskellen på Superligaen og NordicBet Ligaen, blev den i hvert fald udstillet her, hvor Vikingerne baskede de østsjællandske Svaner med hele 3-0.

Og tilmed fik man både høstet selvtillid, scoret tre mål på udebane, vundet på udebane, scoret på standardsituationer og på en omstilling!

Det var således en dag, der vejret og temperaturen til trods, bare havde ’det hele’!

Se også highlights fra kampen og reaktioner fra spillere og cheftræner på vor YouTube-kanal! Tryk abonnér – det er GRATIS – og så får du notifikationer i din mailbox, hver gang, der sker noget nyt på kanalen!