Nyhed -

Skolerenoveringer giver dobbelt gevinst

Folkeskolereformen har sat øget fokus på børnenes trivsel og indlæring med længere skoledage. Samtidig har kommunerne gennem de senere år fået mulighed for at opføre nye skoler og sikre tiltrængt renovering af mange nedslidte skoler. Ud over at tilbyde bedre lokaler i børnenes hverdag, betyder det også en opgradering af de tekniske installationer til glæde for komfort og indeklimaet.

Og erfaringerne fra en række skoleprojekter viser, at det tilmed er en god investering at gøre noget ved nedslidte bygninger. Investeringerne kommer igen i løbet af en kort tid ved at hente besparelser hjem på energiregningen. I høj grad fordi man via moderne teknik og overvågning kan nedsætte forbruget af el til belysning og varme.

”Skolerne tildeles fortjent opmærksomhed i disse år, fordi rammerne for vores børns hverdag skal være i top, når de skal tilbringe meget tid i dem. I Kemp & Lauritzen har vi gennemført en lang række renoveringsprojekter og erfaringerne viser, at det samtidig bliver en ganske god forretning for kommunerne at investere i lokalerne ved at energiforbruget falder markant efter renoveringen,” forklarer koncerndirektør Allan Jørgensen.

Eksempelvis har Skanderborg Kommune i samarbejde med Kemp & Lauritzen netop gennemført et omfattende projekt med energirenovering af hele 133 af kommunens bygninger, primært skoler og daginstitutioner. Og her bliver investeringen på 44 mio. kr. hentet hjem i løbet af otte år via besparelser på energiregningen.

Energiprojektet i Skanderborg kommune er en såkaldt ESCO-model, hvor Kemp & Lauritzen indgår et partnerskab med kommunen over en årrække og garanterer, at de forventede energibesparelser bliver realiseret i bygningerne. Og dermed giver investeringerne overskud efter otte år.

”Energi fylder rigtigt meget i driftsbudgetterne, ikke mindst i ejendomme med stor aktivitet som på skoler, institutioner og sygehuse. Derfor handler det om at tænke helheden ind, både i form af teknikvalg, den daglige brugerinddragelse og i forhold til at indgå partnerskaber, hvor byggeaktørerne har hånden på kogepladen og leverer den lovede vare. På den måde bliver det værdifuldt for alle,” siger Allan Jørgensen.

Indeklimaet på landets skoler har løbende været til debat gennem årene, men med længere skoledage er emnet igen havnet på agendaen. I 2009 gennemførte DTU sammen med over 700 skole- og gymnasieklasser en undersøgelse af indeklimaet i klasserne, hvor der i 56 pct. af tilfældene blev målt for højt CO2-indhold i luften.

Resultaterne medførte stor kritik af skolerne dengang, og nu gentages undersøgelsen igen som led i Dansk Naturvidenskabsfestival, hvor det skal vise sig, hvilken effekt kommunernes milliardinvesteringer i de mere end 1300 danske folkeskoler sidenhen har haft på indeklimaet i klasselokalerne.

For yderligere information, kontakt venligst:
Salgsdirektør Benny Max på tlf. 2528 7125
Koncerndirektør Allan Jørgensen på tlf. 4366 8888

Emner

  • Byggeindustrien, branchespørgsmål

Kategorier

  • energioptimering
  • renovering
  • kemp & lauritzen

Kontakt

Allan Jørgensen

Pressekontakt Koncerndirektør Corporate / Koncern +45 4366 8888

Tue Sjøntoft

Pressekontakt Økonomidirektør +45 4366 8888

Knud S. Degenkolw

Pressekontakt Direktør EL +45 4366 8888

Ole Arenfeldt Jensen

Pressekontakt Direktør VVS +45 4366 8888

René Lund Rasmussen

Pressekontakt Direktør Ventilation +45 4366 8888