Pressemeddelelse -

Tove! Tove! Tove!

Tove Ditlevsens liv og værker fortolkes frit af kunstnerkollektivet Sort Samvittighed

Det Kongelige Teater og kunstnerkollektivet Sort Samvittighed går nu sammen om at fejre en af vor tids største, danske forfattere. Det sker med forestillingen Tove! Tove! Tove!, der får premiere på Skuespilhusets Lille Scene i 2015.

Skuespilchef for Det Kongelige Teater Emmet Feigenberg udtaler om samarbejdet:

- Foreningen af det hudløst ærlige og det skamløst pågående - det er den fællesnævner, som gør Tove Ditlevsen og Sort samvittighed til et fantastisk match.

Med Tove! Tove! Tove! fortsætter Sort Samvittighed deres succesfulde arbejde med at fortolke markante kvindelige kunstnere på deres helt egen måde. Hvor Hvid Magi var en teaterkoncert med udgangspunkt i Anne Linnets musikalske univers – og med enkelte tekster af Tove Ditlevsen – bliver Tove! Tove! Tove! en personlig fortolkning af Tove Ditlevsen og hendes værk.

Tove Ditlevsens liv og kunstneriske virke smeltede nærmest sammen, når hun med sikker sans for selviscenesættelse ganske usminket gav danskerne indblik i sine ulykkelige ægteskaber, sin narkomani, depressioner, indlæggelser og alkoholmisbrug. Midt i elendigheden og tragedierne, som hun på sin egen fandenivoldske måde dyrkede, var hun en festoriginal og en livsnyder. Hun var på én gang borgerlig og anti-borgerlig, forud for sin tid og gammeldags. Det er i dette kompromisløse og komplekse livsværk, at Sort Samvittighed har fundet inspiration til at skabe deres nye forestilling, som i 2015 får urpremiere på Det Kongelige Teaters Lille Scene i Skuespilhuset.

Sort Samvittighed er:

På scenen: Jeanett Albeck, Rikke Bilde, Tilde Maja Fredriksen, Kitt Maiken Mortensen, Signe Egholm Olsen og Leila Vestgaard.

Bag scenen: Instruktør Elisa Kragerup, koreograf Signe Fabricius, scenograf og kostumedesigner Ida Marie Ellekilde, komponist Jeanett Albeck og lysdesigner Sara Åkerlund Clemmensen.

Urpremiere på Lille Scene 28. februar 2015


Emner

  • Teater

Kategorier

  • det kongelige teater
  • skuespil

Det Kongelige Teater 

Kontakt

Magnus Restofte

Pressekontakt Kommunikationschef + 45 33 69 69 80

Presseafdelingen

Pressekontakt Presseafdelingen Generelt +45 33 69 69 83

Anna Katarina Gravgaard

Pressekontakt PR- og presseansvarlig Ballet +45 61 70 84 94

Nikolaj Mangurten Rubin

Pressekontakt PR- og presseansvarlig Opera og koncerter +45 25517961

Christian Bækholm

Pressekontakt PR- og presseansvarlig Skuespil +45 20 14 96 46

Louise Pedersen

Pressekontakt PR- og presseansvarlig KGL+ +45 40 53 00 35

Niels Mortensen

Pressekontakt Presseassistent +4533696983