Pressemeddelelse -

Koncert med ​Aske Jacoby

Aske Jacoby er en musikbegavelse ud over det sædvanlige. Han er en af Danmarks absolut stærkeste og mest originale guitarister, og så har han også et stort og sjældent talent for sang og sangskrivning. Nu er solokarrieren slået fast med to stærke udgivelser, hvor den sidste Luna Plena Super Me er anledningen til, at Aske Jacoby gæster Helsingør den 25. februar.

Guitaristen, sangskriveren, sangeren og produceren Aske Jacoby har medvirket på over 300 indspilninger. I mange år har han spillet med bl.a. C.V. Jørgensen, Thomas Helmig, News, Danseorkestret, Sanne Salomonsen og Billy Cross.

Han har bl.a. arbejdet med Kira Skov, Kim Larsen, Kasper Winding, Cæcilie Norby, Hanne Boel, Lis Sørensen, Caroline Henderson, Lisa Nilsson, Povl Dissing, Niels Skousen, Nanna, Søs Fenger, Palle Mikkelborg, Steen Jørgensen, Jan Kaspersen og mange, mange andre.

Med de to USA-indspillede albums Chant (2014) og Luna Plena Super Me (2016) demonstrerer han sit talent for storytelling, originale og samtidig enkle melodier. I samspillet med to af USA’s bedste og mest personlige musikere, bassist Tony Scherr og trommeslager Jim Keltner er der på de to udgivelser skabt musik der hæver sig og excellerer på skønneste vis.

Aske Jacoby har helt og fuldt omfavnet en karriere som soloartist med sangene fra de to albums. Denne aften skal vi høre ham i samspil med, kan man vel sige, de to Skandinaviske ækvivalenter til Scherr og Keltner, nemlig Fredrik Landh (bas, SE) og Micke Dahlén (trommer, SE), suppleret med den fremragende guitarist, Rune Funch, når Aske Jacobys Europa-turné fører de fire musikere til Helsingør.

TOLDKAMMERET / LØRDAG DEN 25. FEBRUAR 2017 / KL. 20.00 / DØRE KL. 19.00 / 195 KR. INKL. GEBYR

Emner

  • Kunst, kultur, underholdning

Kategorier

  • aske jacoby
  • toldkammeret
  • koncert
  • kulturværftet
  • Helsingør

Kulturværftet ligger på havnen i Helsingør og udgør sammen med M/S Museet for Søfart og Kronborg, området Kulturhavn Kronborg. Kulturværftet rummer det største kulturhus i Nordsjælland, som sammen med byens ældre kulturhus Toldkammeret lægger scener og rum til en bred vifte af lokale, nationale og internationale kulturevents.

Kontakt

Anne Borg

Pressekontakt PR, Kommunikation & Marketing Koncerter, festivaler & program 41869423