Pressemeddelelse -

nORD - Nordisk Litteraturfestival lancerer program

Mette Moestrup åbner nORD

Den danske forfatter Mette Moestrup åbner nORD med et kapow af et one-woman-show, en performativ oplæsning af tekster bl.a. fra sin digtsamling Dø, løgn, dø fra 2012 og af værket Frit Flet, som hun har udgivet med Line Knutzon og Naja Marie Aidt. Hun vil også optræde med lyd og tekst fra She’s a Show, den eksperimenterende performanceduo, som Moestrup er den ene halvdel af, og hvis motto lyder: Aggression and fun.

Mød Carsten Jensen i samtale med Aris Fioretos fredag den 16. september

”Et mesterligt litterært præcisionsangreb” blev Carsten Jensens seneste roman Den første sten karakteriseret som, da den udkom. På nORD samtaler Carsten Jensen med den anerkendte svenske forfatter Aris Fioretos. Han kommer til nORD med romanen Mary, som han modtog Sveriges Radios Romanpris for. En fortælling om en ung kvindes frihedslængsel under militærdiktaturet i Grækenland. Om systemets undertrykkelse, politisk vold, magtrelationer og ikke mindst om kroppen og dens smerte og begær. Romanen er netop udkommet på dansk.

En af dansk musiks helt store talenter, Katinka, spiller på nORD 

Hun har vundet DRs KarriereKanonen, optrådt på SmukFest, spillet til Kronprinsparrets prisfest og spillet til udsolgte koncerter. Et af de helt store nye danske musiktalenter, Katinka, afslutter fredagens program med en intens intimkoncert med fortolkninger af Michael Strunges digte. Katinka har tidligere i år optrådt med Michael Strunge-fortolkninger i teaterforestillingen Væbnet med vinger på Bådteatret. Her bringer hun Strunges ord til live på nORDs Store Scene.

nORD løber for første gang af stablen fredag den 16. til lørdag den 17. september på biblioteket og kulturhuset Kulturværftet.

nORD vil være en årlig tilbagevendende begivenhed på Kulturværftet.

For flere oplysninger kontakt gerne:

Gro Frank RasmussenLitteraturkonsulent Biblioteket Kulturværftet/ tlf.: 25 31 36 58 / mail: gfr65@helsbib.dk

Emner

  • Kunst, kultur, underholdning

Kategorier

  • katinka
  • carsten jensen
  • nordisk litteratur
  • litteratur
  • kulturværftet

Kulturværftet ligger på havnen i Helsingør og udgør sammen med M/S Museet for Søfart og Kronborg, området Kulturhavn Kronborg. Kulturværftet rummer det største kulturhus i Nordsjælland, som sammen med byens ældre kulturhus Toldkammeret lægger scener og rum til en bred vifte af lokale, nationale og internationale kulturevents.

Kontakt

Anne Borg

Pressekontakt PR, Kommunikation & Marketing Koncerter, festivaler & program 41869423