Pressemeddelelse -

​Ny midlertidig udsmykning i Toldkammeret: Artist talks og offentlig fernisering

Billedkunstnerne Anja Bache og Jakob Boeskov har specielt til Toldkammeret skabt to kunstneriske udsmykningerne, som hver i sær forholder sig til den kulturpolitiske beslutning om at gentænke Toldkammeret som et fællesskabernes hus. Der inviteres til fernisering den 22. juni i Tolkammeret i Helsingør, og allerede 29. maj kan en af kunstnere - Anja Bache - opleves i en artist talk samme sted.

Anja Magrethe Baches værk har fået titlen Scenen er sat, og er, kort fortalt, en invitation til fælles dialog om hvad kunst er. Det andet værk, Kommunal simulator af Jacob Boeskov, er en refleksion over, hvad det fælles kommunale kulturelle rum er for en størrelse.

Begge værker stiller altså spørgsmål, skaber synlighed og vækker forhåbentlig nysgerrighed. Udsmykningsprojektet er støttet af Statens Kunstfonds Legatudvalg for Billedkunst samt Helsingør Kommunes Byrumsgruppe og Kulturværftet & Toldkammeret

Invitation til offentlig fernisering i Toldkammeret 22. juni kl. 16.00-18.00

Oplev selv udsmykningsværkerne på egen hånd, når der er offentlig fernisering i Toldkammeret den 22. juni kl. 16.00-18.00.

Borgmester Benedikte Kiær og leder af Kulturværftet & Toldkammeret Mikael Fock taler, og herefter inviterer billedkunstnerne publikum med på en walk-and-talk omkring deres værker. Der serveres en let forfriskning i Toldkammergården

Artist talk den 29. maj i Toldkammeret om ny midlertidig udsmykning i Toldkammeret

Anja Bache og Jacob Boeskov kan hhv. op til og efter ferniseringen opleves i artist talks, hvor de vil fortælle mere om deres arbejde og tankerne bag. Første talk er med Anja Bache, der den 29. maj i forbindelse med Toldkammerets næste fællesspisningsarrangement under titlen Scenen er sat fortæller om sit arbejde. Selvom værket endnu ikke er opført d. 29. maj, vil hun her løfte sløret for det krævende udsmykningsarbejde. Igennem tidligere udsmykningsopgaver vil hun kort perspektivere sine arbejdsmetoder og begrundelsen for Toldkammer-udsmykningen. Anja Bache vil fortælle om, hvordan hun i opgaven til Toldkammeret forholder sig steds-specifikt og søger dialog med tid, sted og den øvrige kontekst.

Anja Margrethe Bache har en baggrund som kunstner fra Det Kongelige Danske Kunstakademi, Billedkunstskolerne, en Ph.d. fra Arkitektskolen i Århus og er derudover civilingeniør fra DTU. Det er en baggrund, som hun bruger i hendes forskning, design og i særdeleshed i hendes kunst.


Emner

  • Kunst, kultur, underholdning

Kategorier

  • jacob boeskov
  • anja bache
  • toldkammeret
  • kulturværftet

Kulturværftet ligger på havnen i Helsingør og udgør sammen med M/S Museet for Søfart og Kronborg Slot området Kulturhavn Kronborg. Kulturværftet er Nordsjællands største kulturhus, som sammen med byens ældre kulturhus Toldkammeret lægger scener og rum til en bred vifte af lokale, nationale og internationale kulturevents året rundt. 

Kontakt

Anne Borg

Pressekontakt PR, Kommunikation & Marketing Koncerter, festivaler & program 41869423