Pressemeddelelse -

Ny nordisk litteraturfestival ser dagens lys

nORD er en ny, markant festival, der sætter fokus på den nordiske litteratur.

nORD løber for første gang af stablen fredag den 16. til lørdag 17. september på biblioteket og kulturhuset Kulturværftet i Helsingør, og festivalen vil præsentere vedkommende litteratur fra hele Norden. Det bliver to dage i selskab med toneangivende forfattere, debutanter, der netop har sat deres første litterære aftryk, og et møde med sagaer, novellekunst, prosa og lyrik gennem forfattersamtaler, interviews, oplæsninger og performances.

Om festivalen udtaler Gro Frank Rasmussen, litteraturkonsulent og festivalleder. ”Når vi sætter fokus på den nordiske litteratur, er det bl.a. fordi litteraturen konstant afsøger og afspejler vores nordiske virkelighed, en virkelighed, som har mange lighedspunkter: vi lever alle i velfærdsstater, der vægter værdier som social lighed, tryghed og ligestilling højt. Og så har vi som noget helt enestående en nabosprogsforståelse. Det anslås, at mere end tre fjerdedele af den nordiske befolkning kan regne med at blive forstået på deres modersmål. Men hvis man anlægger et fugleperspektiv og kigger ud over de nordiske landskaber, vil man se alt fra de danske duvende hvedemarker, dramatiske norske fjeldmure, finske fyrretræs-arealer til de imponerende islandske gletsjere. Og den samme mangfoldighed ser man, når man kaster blikket på det nordiske litterære landskab. På nORD forsøger vi ikke at skrue litteraturen ned i et nordisk korset og indsnævre eller udligne de modsætninger, den nordiske litteratur rummer, men netop at give plads til mangfoldigheden og nuance-rigdommen.”

Ingen festival uden børn og unge

Festivalen udfolder sig gennem to spor - et for voksne og et for børn og unge. nORD præsenterer bl.a. en udstilling med kunstneren HuskMitNavn – som både børn og voksne kan gå på opdagelse i – ligesom der vil være flere arrangementer med børne- og ungdomsbogsforfattere under festivalen.

Kulturværftet havde i 2015 765.000 besøgende, mange af dem fra nordiske lande. ”Med Kulturværftets beliggenhed lige på kanten af Øresund ligger det i stedets DNA at være i dialog med vores nordiske naboer – den dialog ønsker vi at styrke med nORD,” udtaler Gro Frank Rasmussen.

nORD vil finde sted årligt, som en tilbagevendende begivenhed på Kulturværftet.

For flere oplysninger kontakt gerne:

Gro Frank Rasmussen, litteraturkonsulent Biblioteket Kulturværftet/ tlf.: 25 31 36 58 / mail: gfr65@helsbib.dk

Emner

  • Kunst, kultur, underholdning

Kategorier

  • kulturværftet
  • husk mit navn
  • nordisk litteratur
  • litteratur

Kulturværftet ligger på havnen i Helsingør og udgør sammen med M/S Museet for Søfart og Kronborg, området Kulturhavn Kronborg. Kulturværftet rummer det største kulturhus i Nordsjælland, som sammen med byens ældre kulturhus Toldkammeret lægger scener og rum til en bred vifte af lokale, nationale og internationale kulturevents.

Kontakt

Anne Borg

Pressekontakt PR, Kommunikation & Marketing Koncerter, festivaler & program 41869423