Pressemeddelelse -

Kvinderne får ordet på Nationalmuseet

Mød Suzanne Brøgger, Emma Holten og kvinder fra hele verden, når Nationalmuseet åbner dørene til specialarrangementet ’Kvindestemmer / Female Voices’ – en efterfest til konferencen Women Deliver.


Når den internationale konference Women Deliver slutter i Bella Centeret torsdag 19. maj, inviterer Nationalmuseet og Images 16 til efterfesten.

Med titlen ’Kvindestemmer / Female Voices’ lader efterfesten kvinder fra hele verden udtrykke sig om rettigheder og trivsel – gennem film, teater, debat, mad, mode og musik.

"Igennem vores bidrag til konferencen Women Deliver er Nationalmuseet med til at vise, hvorfor der fortsat er et stort behov for at kæmpe for kvinders rettigheder. Det er helt naturligt for os at være med, da museet i sig selv rummer så mange spændende kvindehistorier. Vi bidrager dels ved at lade kvinder fra hele verden - fra Emma Holten i Danmark til Reem Farouk Shakweer fra Egypten - udtrykke sig om deres oplevelser og erfaringer som kvinder, samt ved blandt andet at præsentere omvisninger om danske kvinders kamp for ligestilling den 19. maj", siger Nationalmuseets museumsinspektør, Gitte Engholm.

Christina Papsø Weber, leder for Images 16, tilføjer:

"Jeg er stolt af, at vi i samarbejde med Nationalmuseet åbner dørene for musik fra Egypten, film skabt af Yemens første kvindelige filminstruktør og teater om komplekse globale forhold. Med hvert deres kunstneriske udtryk er kunstnere, musikere og filminstruktører med til at nuancere og udfordre vores forestillinger om kvinderettigheder uden for Europa.”

Du kan opleve forfatter Suzanne Brøgger og debattør Emma Holten gøre status over 50 års kvinde- og kønskamp. Dokuteater, der fortæller om indiske rugemødre og barnløse kvinder. Du kan se kortfilm fra The Why og dokumentarfilm om kvinder i Mellemøsten: Kæmp med kvindelige egyptiske kunstnere i kølvandet på det arabiske forår; følg en tiårig barnebruds vej til skilsmisse i en personlig skildring af Yemens første kvindelige filminstruktør; og følg med Puk Damsgaard og Søren Klovborg ind i afrikanske og asiatiske tjenestepigers skjulte slavetilværelse i Mellemøsten.

Aftenens musik er globalt inspireret og leveres af DJ Dalia Faitelson, der er født i Israels ørken og nu bor i København, og cellisten Reem Farouk Shakweer fra Kairo.

Læs det fulde program HER

Kvindestemmer/Female Voices – torsdag 19. maj fra kl. 16.00 – 22.00 på Nationalmusset.
Alle er velkomne.

Arrangementet er støttet af Center for Kultur og Udvikling og er en del af Images 16.

Om Images 16:
Over 100 kunstnere præsenterer under Images 16 nutidskunst fra Afrika, Asien og Mellemøsten med fokus på globale udfordringer og forholdet mellem kunstneren og samfundet. Images 16 er skabt i samarbejde mellem 25 danske kulturinstitutioner, Holbæk Kommune, 16 internationale kuratorer og Center for Kultur og Udvikling (CKU).
Læs mere på www.cku.dk og følg med på Facebook https://www.facebook.com/imagesfestival.dk/


Om Women Deliver:

Fra 16. - 19. maj rykker den internationale konference Women Deliver ind i Bella Centeret, når Danmark er værtsland for verdens største globale konference med fokus på piger og kvinders sundhed, rettigheder og trivsel. Konferencen samler over 5.000 deltagere - heriblandt politikere, akademikere, erhvervsfolk og NGO'er - der får en unik mulighed for at dele viden og erfaring samt netværke og bygge nye partnerskaber på tværs af grænser. Målet er at vise, hvilken effekt det kan have, når der globalt sættes fokus på udviklingen og forbedringen af piger og kvinders forhold.

Arrangementet er et samarbejde mellem Images 16, Nationalmuseet, Salam Filmfestival og Global Stories - med bidrag fra Send Flere Krydderier, The Why Foundation og Sofiebadet.

Emner

  • Bibliotek, museum

Kategorier

  • aktiviteter
  • nationalmuseet

Nationalmuseet er Danmarks største kulturhistoriske museum - og vi er mange museer i ét. 
Hvert år besøger over en million mennesker et af Nationalmuseets museer i hele landet.
Og husk: Nationalmuseet har gratis adgang. 

Kontakt

Mads Hendrich

Pressemedarbejder på aktiviteter 41206027