Pressemeddelelse -

Tag på historisk rejse i efterårsferien

I efterårsferien byder Nationalmuseet alle børn og barnlige sjæle inden for til en masse forskellige historiske aktiviteter. Bliv sørøver eller globetrotter for en dag og lav din egen kongelige buket.

Hvordan smager sørøvermad? Lever der drager i Kina? Og hvor meget larmer det, når man sidder i en pansret mandskabsvogn? Disse spørgsmål kan du få svar på i efterårsferien, når Nationalmuseet, Tøjhusmuseet, Hangar 46 og Kronborg og Christiansborg Slot inviterer inden for til spøgefulde, sjove og lærerige aktiviteter.

Vær globetrotter og sørøver for en dag
På Nationalmuseet kan du blive globetrotter og rejse mod varme lande, når du udstyret med pas og kikkert rejser rundt i fjerne egne på jagt efter kinesiske drager og grønlandske amuletter.

Tøjhusmuseet inviterer dig inden for i et sørøverunivers. Her får du de bedste og mest løgnagtige sørøverhistorier fra verdenshavene. Du kan bygge din egen model af et sørøverskib og smage på den hårde sørøverkost.

Børnenes museum, Nationalmuseets og Tøjhusmuseets udstillinger er åbne i efterårsferien. Der er entre, men børn under 18 år er gratis. Børneaktiviteterne på Nationalmuseet og Tøjhusmuseet koster 30 kroner, men med i prisen får man et pas og på Nationalmuseet også en lille kikkert – og så får man selvfølgelig en masse sjove oplevelser.

Bliv soldat, kongelig blomsterbinder og guldfinder
Det er ikke kun Nationalmuseet og Tøjhusmuseet som åbner dørene i efterårsferie. I Hangar 46 i Værløse kan du hoppe ind i et M10 pansret militærkøretøj og få en køretur i den store panserjæger. Magasinet er også åbent, så her kan både børn og voksne komme helt tæt tungt militært isenkram fra perioden 1950 og frem.

I de dunkle ruiner ved Christiansborg Slot kan du gå på jagt efter opskriften på guld, når du skal hjælpe kongens alkymist i de dunkle ruiner. Hvis du går ind i Det kongelige Festkøkken, som også ligger ved Christiansborg Slot, kan du lave din egen kongelige buket, som du kan tage med hjem.

Hvis du vil svinge et sværd og sigte med en kanon, så kan du hjælpe de brave soldater på Kronborg Slot med at holde fjenden ude. Slottet går nemlig en drabelig efterårsferie i møde, da fjenden er ved at erobre slottet, og du kan hjælpe inden det store slag finder sted.

Kom og leg med!

Tid og Sted
Efterårsferien: Søndag den 16. oktober til søndag den 23. oktober 2016
Sted: Nationalmuseet, Tøjhusmuseet, Hangar 46, Kronborg Slot, Det kongelige festkøkken samt ruiner ved Christiansborg Slot.
Pris: Entrepriser og priser for børneaktiviteter varierer. Du kan orientere dig på vores hjemmeside under Praktisk information.

Læs mere om de forskellige aktiviteter på museets hjemmeside: http://natmus.dk/museerne/

Related links

Emner

  • Bibliotek, museum

Kategorier

  • nationalmuseet
  • aktiviteter
  • christiansborg slot
  • tøjhusmuseet
  • kronborg slot
  • hangar 46

Nationalmuseet er Danmarks største kulturhistoriske museum - og vi er mange museer i ét. 
Hvert år besøger over en million mennesker et af Nationalmuseets museer i hele landet.

Kontakt

Tine Bonde Christensen

Pressekontakt Kommunikationsmedarbejder 41206144