Pressemeddelelse -

Nørrebro Teater præsenterer urpremieren på SVANTES LYKKELIGE DAG

Benny Andersens sanghistorie som poetisk folkekomedie
23. november - 23. december 2016

Fra den 23. november er livet ikke det værste, man har på Nørrebro Teater. Da får Benny Andersens populære viser om Svante nemlig nyt liv på tværs af generationer med urpremieren på SVANTES LYKKELIGE DAG. En musikalsk og poetisk folkekomedie med Anders W. Berthelsen, Lise Baastrup, tre musikere og et stort folkekor i den anerkendte instruktør Niclas Bendixens iscenesættelse og med scenografi af det Reumertbelønnede talent Julian Juhlin.

Hvem er Svante?
Svante har ikke mange lykkelige dage.Ikke nok med at han som barn blev væk fra sine forældre på Malmøfærgen. Han har det heller ikke let med hverken Nina eller livet i det hele taget. En dag møder Svante en forfatter og komponist, som han overtaler til at sætte musik til sine galgenhumoristiske viser. De to mænd udvikler et særligt venskab, men det viser sig, at Svante ikke er den nemmeste at holde fast og holde af. Og er der egentlig nogensinde nogen, der har set Svante og hans forfatter-/komponist-ven på samme tid?

Folkeligheden tilbage til folket
SVANTES LYKKELIGE DAG er et stykke moderne musik- og morskabsteater om at være til og om at ville bryde ud. Om at længes og om at finde. Og om at livet sådan set ikke er det værste, man har. Teaterdirektør Mette Wolf glæder sig og udtaler: ”Svantes viser har i mere end 40 år været en del af danskhedens DNA. Derfor er det selvfølgelig også med en vis portion ærefrygt, at vi på Nørrebro Teater har sat os for at genopfinde den folkekære sanghistorie. Men det er netop også grunden til at gøre forsøget! For med SVANTES LYKKELIGE DAG håber jeg på at bringe folkeligheden tilbage til folket og væk fra politiske paroler. I vores dramatisering af Benny Andersens fine historie om at blive og være den, man er, vil publikum kunne opleve en eviggyldig historie i nye musikalske arrangementer, en moderne scenografi og med mere end 20 medvirkende på scenen”.

To skuespillere, tre musikere og et stort folkekor
I dobbeltrollen som Svante og forfatteren/komponisten er Anders W. Berthelsen efter ni år tilbage på Nørrebro Teater. Som Nina – kvinden i Svantes liv – kan man opleve Lise Baastrup, der netop har modtaget Årets Talentpris for sin præstation i Cirkusrevyen 2016. Søren Graversen, der også var kapelmester på sidste års musicalsucces En kort en lang, har nyarrangeret musikken og sidder selv bag klaveret. Med på scenen er også musikerne Anders Birk og Thomas Hamilton samt et stort folkekor, der i alt består af 40 kvinder og mænd i alderen 19-64 år. Ud over at bidrage musikalsk indgår folkekoret som et levende landskab i Julian Juhlins billedmættede scenografi, som er skabt i tæt samarbejde med instruktør Niclas Bendixen, der desuden selv har bearbejdet Benny Andersens roman.

Tekstning på dansk, engelsk og arabisk
Som noget helt nyt på Nørrebro Teater vil SVANTES LYKKELIGE DAG blive tekstet på dansk, engelsk og klassisk arabisk. Dette tiltag er en del af Nørrebro Teaters mange initiativer for at få nye potentielle publikumsgrupper i tale. Tekstningen er tilgængelig fra 6. december og foregår i samarbejde med CPH Stage.

Læs mere på www.nbt.dk, hvor pressefoto kan downloades under SÆRLIGT FOR PRESSEN. 
For yderligere information, interviewaftaler m.v. kontakt venligst kommunikationschef Stine Bille Olander på 29 91 92 28 / stine@nbt.dk

Med venlig hilsen
Nørrebro Teater


FAKTA OM SVANTES LYKKELIGE DAG

MEDVIRKENDE Anders W. Berthelsen, Lise Baastrup, tre musikere og et stort folkekor

ROMAN Benny Andersen
BEARBEJDELSE OG INSTRUKTION Niclas Bendixen
SCENOGRAFI Julian Juhlin
KAPELMESTER OG MUSIKER Søren Graversen
MUSIKERE Anders Birk og Thomas Hamilton
FOLKEKOR 40 frivillige kvinder og mænd i alderen 19-64 år

SPILLEPERIODE 23. november – 23. december 2016. Tir-fre kl. 20.00, lør-søn kl. 15.00
STED Nørrebro Teater, Ravnsborggade 3, 2200 København N
BILLETTER 100-435 kr. via www.teaterbilletter.dk / 70 272 272 / www.nbt.dk
TEKSTNING Forestillingen tekstes på dansk, engelsk og klassisk arabisk fra 6. december i samarbejde med CPH STAGE
LÆS MEREwww.nbt.dk
PRESSEKONTAKT Stine Bille Olander / stine@nbt.dk / 29 91 92 28

Emner

  • Kunst, kultur, underholdning

Kategorier

  • komedie
  • nørrebro teater
  • musikforestilling
  • Anders W. Berthelsen
  • folkekor
  • niclas bendixen
  • julian juhlin
  • søren graversen
  • anders birk
  • thomas hamilton
  • lise baastrup
  • benny andersen
  • svante
  • svantes viser
  • nina
  • ostemad
  • livet er ikke det værste man har
  • kaffe
  • folkekomedie
  • folkelig
  • musikteater

Nørrebro Teater er Danmarks største komedieteater med plads til 620 publikummer hver aften. Det ligger i Ravnsborggade på Nørrebro, hvor det har ligget siden åbningen den 26. december 1886. Dengang var Nørrebro en helt ny bydel, der mest bestod af mose og marker. I dag er området som en sydende og kulørt heksekedel – den perfekte beliggenhed for et moderne teater, der præsenterer begavet morskab for alle til alle tider. Nørrebro Teaters repertoire består af underholdende og meningsfulde teater- og musikforestillinger, der forholder sig til nutiden og ikke er bange for at lade humoren stå på skuldrene af alvoren. Siden 2015 har Mette Wolf siddet på teatrets direktørpost.

Rialto:Teatret er Nørrebro Teaters anneksscene på Frederiksberg. Stedet blev oprindeligt bygget som en biograf, men i mere end 30 år har lokalerne overfor Frederiksberg Rådhus huset en af byens mest fleksible intimscener. Her er plads til op til 200 publikummer og kunstnerisk frirum til at afprøve nye formater.

Kontakt

Stine Bille Olander

Pressekontakt Kommunikationschef 29919228