Pressemeddelelse -

Magasin 2017: Den nordiska välfärden i tider av kriser

Nordens välfärdscenters Magasin, som utkommer en gång om året, presenterar våra arbetsområden, projekt och annan verksamhet. Läs bland annat en krönika om den nordiska välfärden i tider av kriser.

I krönikan konstateras att ekonomiska och finansiella kriser inte bara påverkar länders ekonomier utan också individers välfärd. Även om det inte är möjligt att förutse när en kris inträffar behövs beredskap för att se om en kris kan komma att inträffa. För att politiker ska kunna fatta välinformerade beslut behöver de därför tillgång till aktuell information om medborgarnas välfärd.

Stärka den nordiska välfärdsmodellen

Nordens välfärdscenter arbetar med att stärka den nordiska välfärdsmodellen utifrån aktuell forskning och nordisk kunskapsinsamling. Vi förmedlar aktuell och relevant kunskap som håller för välgrundade beslut. I Magasinet lyfter vi fram en del av det arbetet.

Vi har bland annat tagit fram rekommendationer för hur nordiska beslutsfattare bäst hjälper unga med psykisk ohälsa. Tillsammans med nordiska kommuner har vi skapat en verktygslåda för hur kommunerna ska arbeta med välfärdsteknologi. Vi har deltagit i en debatt om försvagad alkoholforskning som riskerar folkhälsan. Läs också om vårt arbete med integrationsfrågor, funktionshindersfrågor och mycket mer!

Magasinet finns att ladda ner som pdf och kan beställas gratis på nätet.

Nordens välfärdscenters Magasin 2017

Emner

  • Sundhed, sundhedsvæsen, lægemidler

Nordens velfærdscenter (NVC) er en institution under Nordisk Ministerråd.

Kontakt

Judit Hadnagy

Pressekontakt Kommunikationschef/Head of Communication +46 (0)70 605 5681