Pressemeddelelse -

NSK Europe Ltd: Unik precision i ett kompakt paket

Flerradiga, axiella vinkelkontaktlager som garanterar prestanda och precision.

I moderna maskinverktyg är det kulskruvar som avgör den exakta positionen. De rörliga komponenterna kräver väldigt exakta kullager och här har flerradiga, axiella vinkelkontaktkullager visat sig vara ovärderliga. Ett område där NSKs systemkunnande garanterar prestanda och precision.

Genom BSBD-serien har nu maskinverktygsindustrin tillgång till axiella vinkelkontaktkullager
som är både kompakta och enkla att montera. Produktserien omfattar två typer av axiella vinkelkontaktkullager med en enkel ytterring, var och en med en vinkelkontakt på 60º, i en O-formation. Den här kombinationen möjliggör att mycket hög, axiell belastning absorberas
i båda riktningar. Den säkerställer också att förspänningen kan sättas till rätt nivå redan vid tillverkning, när låsmuttern dras åt, vilket reducerar risken för fel förspänning p g a felmontering och garanterar ett exakt lager och drivsystem med hög rigiditet.


NSKs BSBD serien axiella vinkelkontaktkullager

Laddade med fördelar
En kanttätning med låg kontaktfriktion är alltid integrerad vilket ger hög effektivitet samtidigt som den låga friktionen reducerar värmeutveckling.
Det monteringsklara, förspända paret vinkelkontaktkullager finns i två utföranden. BSF-serien har en ytterring med större diameter än BSN-serien, samt fixeringshål som gör det möjligt att bulta igenom ytteringen på maskinen utan behov av lagerhus. Krävs ytterligare axiell belastning och rigiditet så finns även DT-par (tandemparade lager) för både BSF- och BSN-serien. De erbjuds med V-formad markering för korrekt sammansättning och ytterligare fixeringshål i några av storlekarna för BSF-serien.
Alla lager är livstidssmorda, men smörjhål finns ändå integrerade för enkel återsmörjning om det skulle behövas.
Tack vare den nya BSN- och BSF-serien kortas monteringstiden ner för dem som använder kulskruvar. Istället för att installera och förspänna två separata axiella vinkelkontaktlager, kan nu maskintillverkare använda en högkvalitativ, förspänd enhet med dubbla axiella vinkelkontaktlager i en O-formation, förseglade och färdigsmorda.
Dessutom gör BSF-serien monteringen ännu enklare med sina fixeringshål som gör att kullagerna kan monteras direkt utan hus.

Precisionslager för extremt krävande förhållanden
NSKs anläggningar i Europa producerar inte bara högprecisionslager för företagets europeiska kunder, de erbjuder även specialgjorda lager. NSK utökar ständigt tillverkningskapaciteten i sina europeiska anläggningar genom att bredda produktionsprogrammet med nya serier, helt baserade på marknadens krav.

Tänk globalt – agera lokalt
NSK European Technology Centre (ETC) designar och skapar ingenjörerna lösningar som hjälper kunderna lösa sina problem. ETC har test- och  utvärderingsutrustning som är avgörande för att projekt ska kunna genomföras snabbt och effektivt, från första idé fram till produktionsstart. NSKs europeiska anläggningar kan därför erbjuda en kort time-to-market och snabba leveranser – två huvudanledningar till varför NSK använder anläggningarna för att förse sina europeiska kunder med ett ständigt ökat utbud av komponenter. Unik precision i ett kompakt paket Flerradiga, axiella vinkelkontaktlager som garanterar prestanda och precision.

***

För mer information om NSK högprecisionlager kontakta

Email: info-de@nsk.com  Tel : +49 2102 481 0
eller besök vår webbplats: www.nskeurope.com / www.nskeurope.dk


Related links

Emner

  • Miljø, energi

Kategorier

  • bearing manufacturers
  • bearing
  • bilindustrien
  • teknikker
  • bearings market
  • rullelejer
  • lejer
  • lineærsystemer
  • lineær teknologiske komponenter

Allerede i 1916 påbegyndte NSK sin produktion som den første japanske producent af rullelejer. Siden har vi oplevet en konstant vækst og har forbedret ikke blot vores produktportefølje, men også vores udbud af ydelser til forskellige industrielle områder. Som en af verdens førende producenter af lejer og lineærteknologiske komponenter udvikler vi teknikker inden for rullelejer, lineærsystemer, komponenter til bilindustrien og mekatroniksystemer. Vores forsknings- og produktionsfabrikker i Europa, Amerika og Asien er sammenkoblet i et globalt tekniknetværk. Her koncentrerer vi os både om udvikling af ny teknik og om konstant optimering af kvaliteten – i hvert enkelt led af processen.

Vores forskning omfatter blandt andet produktdesign, simulering med en lang række forskellige analysesystemer og udvikling af forskellige ståltyper og smøremidler til rullelejer.

Vi er kendt for at samarbejde aktivt om vore kunders udviklingsbehov og leverer højtydende løsninger enten som nyinvestering eller økonomisk attraktive vedligeholdelseskoncepter. Med over 210 service-, teknologi- og produktionscentre i hele verden er vi globalt set perfekt fordelt. Med andre ord er vi lige i nærheden, når du.


Kontakt

Claudia Hübner

Pressekontakt European Marketing Communications Co-ordinator NSK Marketing - Nordics 0049 (0) 2102 481 2150