Press release -

Kulturpinger skal klatre i ribber på John Kørners kunstbar

GYM BAR er titlen på John Kørners kunstbar, der kan opleves på dette års Chart Art Fair. Der skal fysiske anstrengelser til, når baren med sine objekter fra træningscentrets sfære skal erobres, og en GYM BAR cocktail bestilles fra bartenderen bag den mere end to meter høje bardisk. Totalinstallationen GYM BAR inviterer til refleksion omkring ritualer forbundet med en fysisk præstationskultur sat i forhold til fritid spenderet på en bar. Modstillingen af bar og fitnesscenter kan ses som oplæg til diskussion af en præstationskultur, der gennemtrænger både leg og arbejde i vores samfund. 

Med GYM BAR har John Kørner taget udgangspunkt i sine egne fysiske proportioner og skabt en udfordring, der på humoristisk vis skal få folk af mere gennemsnitlig højde til at klatre i gymnastikribber for at få udleveret en drink. 

John Kørner er kendt for at bruge “problemet” som kreativ motor i sine værker, hvad end han udtrykker sig på lærred, i skulpturer eller som nu på mere humoristisk vis i installationen GYM BAR. 

John Kørner udtaler om sin inspiration til GYM BAR:

“Siden mine folkeskole dage har jeg forbundet gymnastik med noget problematisk, traumatisk og forankret i en gammeldags opfattelse af disciplin. Alkoholindtagelse har på en måde den samme historie - og kombinationen af de to er humoristisk! Jeg finder det især sjovt at man skal bestille sin drink på toppen af et kunstværk. Man skal med andre ord udøve motion før man kan få fingrene i en vodka drink, hvilket jeg synes er rigtig sjovt.” 

OM GYM BAR 

Gym Bar er bygget i massivt egetræ og måler knap 5 meter i længden og 2,4 meter i højden. Såfremt man har mod på at klatre i ribberne kan man få fingrene i en af barens signaturdrinks, der er skabt i samarbejde med John Kørner og cocktailbaren Balderdash, specielt til kunstbaren. Drinksene bliver naturligvis serveret i praktiske drikkedunke af et ligeledes sporty barpersonale, iført specialdesignet sportstøj fra Hummel.

Topics

  • Food, Drink