Pressemeddelelse -

Unge iværksættere til Apple: I kvæler jer selv

Selvom man som forbruger har været vant til, at Apple generelt har været meget selektive i deres udvælgelse af funktioner samt muligheder for samspil med produkter fra andre mærker, så har de nu taget vanviddet til nye højder. I hvert fald hvis man spørger en gruppe unge iværksættere som lever af at restaurere brugte iPhones og sælge dem videre. Virksomheden Phonetrade.dk har eksisteret i et lille år, og virksomheden er både den første og den største af sin slags i Danmark. Men efter at Apple har lanceret iPhone 6 som model nummer to med fingeraftrykslæser, så straffes forbrugerne mener Morten Zachariasen som er salgsansvarlig hos Phonetrade.dk.

- Fingeraftrykslæseren og det kabel som forbinder den med motherboardet er et unik sæt, og knappen kan altså ikke skiftes ud hvis den går i stykker. Du skal altså have skiftet hele dit motherboard hvis du vil beholde din fingeraftrykslæser, udtaler han.

Ifølge Phonetrade.dk er det en måde at presse forbrugerne på, til at udskifte deres iPhone til en nyere model. Apple har før langet ud efter mindre reparationsforretninger, formentlig for at besværliggøre reparationer som holder live i det enorme parallelle brugtmarked for bruge Apple produkter. I 2013 blev flere reparationsforretninger i USA sagsøgt af Apple for henholdsvis 250.000 $ og 300.000 $, for at have brugt reservedele som ikke var Apple-certificerede.

- Hvis der er tale om en reklamationssag som du ikke er selvforskyldt i, så får du naturligvis repareret din iPhone på Apples regning. Men hvis du selv er kommet til at ødelægge din homeknap, så kan den nødvendige udskiftning af motherboardet ikke betale sig, og du er derfor indirekte tvunget til at købe en ny iPhone.

Salget af brugte iPhones slår i øjeblikket alle rekorder og dette kan være en af grundene til at Apple på flere områder forsøger at få flere penge ud af forbrugerne. Dels penetrerer Apple til januar markedet ved at lancere Apple-Watch som er et digitalt ur, der fungerer sammen med iPhone'en. Men også det voksende brugtmarked har været i kikkerten på direktionsgangen i Californien hvis man kigger på den nyeste ændring i iPhone 5S og iPhone 6, altså fingeraftrykslæseren.

- Vi mener helt klart at Apple kvæler sig selv ved at besværliggøre forbrugerne af reparere og afhænde deres brugte iPhones. Det er forudsat at man kan komme af med sin brugte telefon hvis man skal have den nye, og det er en alt for stor risiko at en ødelagt knap kan betyde at man skal ud og bruge 5.000 – 6.000 kr. på en ny telefon.

Hos Phonetrade.dk kan du derfor udelukkende købe iPhone 5S og iPhone 6 som helt ny, da virksomheden kun sælger enheder der er fuldkommen funktionsdygtige.

Emner

  • Elektronik

Kategorier

  • iphone
  • iphone 6
  • iværksættere
  • iværksætteri
  • københavn
  • phonetrade
  • phonetrade.dk
  • unge iværksættere
  • brugt iphone
  • brugte iphones

Phonetrade.dk er Danmarks første og største af sin slags. Virksomheden opkøber og videreformidler brugte smartphones og tablets. Phonetrade har til huse på Dronningens Tværgade i det indre København og har gjort en millionforretning ud af andre forbrugernes brugte elektronik. Samtidig kan Phonetrade.dk tilbyde Danmarks absolut laveste priser på iPhones med 6 måneders fuld garanti samt 24 måneders reklamationsret.

Kontakt

Morten Zachariasen

Pressekontakt Salgsansvarlig 29 73 70 70

Relateret materiale