Gå til indhold
Scandlines lægger færge til aftale om venskabsbyer

Pressemeddelelse -

Scandlines lægger færge til aftale om venskabsbyer

Om bord på M/F Prins Joachim har Guldborgsund Kommune og Rostock i dag indgået en venskabsbyaftale, som har fokus på at sikre udvikling og vækst på begge sider af Østersøen.

Det er i disse dage 25 år siden, at Berlinmuren faldt, og de første østtyskere kom med færgen til Gedser. ”Fyrsteruten”, som Gedser-Rostock-overfarten også kaldes, blev åbnet i 1903 og har siden afspejlet Europas økonomiske og politiske forandringer. Ruten overlevede to verdenskrige og 40 år med et delt Tyskland. Efter genforeningen af Tyskland i 1990 kom der nyt fokus på ruten, og personbilstrafikken voksede. Berlin blev et oplagt mål for en weekendudflugt; ved at tage færgen fra Gedser kunne – og kan – københavnerne spare 150 km.

For at markere 25-året for Berlinmurens fald formaliserer Guldborgsund Kommune og Rostock mange års samarbejde i en venskabsbyaftale, som blandt andet skal gøre det lettere at skabe relationer inden for transport, erhverv og turisme. Målet er for eksempel at lave en fælles markedsføringsaftale for at øge synligheden over vandet, så turister i Rostock også kan blive turister i Guldborgsund og omvendt.

For at få det optimale ud af den nye venskabsbyaftale skal det være let for begge parter at krydse Østersøen. Borgmester John Brædder udtaler: ”Scandlines er en vigtig samarbejdspartner, da de danner broen, som er nødvendig for at have et stærkt samarbejde. Derfor har vi i dag underskrevet aftalen om bord på en færge mellem Rostock og Guldborgsund.  Det er den samme rute, som mange østtyskere tog i dagene efter murens fald og dermed skabte grundlaget for det samarbejde, vi har i dag.”

Scandlines investerer stort i Gedser-Rostock-overfarten. Ved at indsætte to nye færger på ruten i 2015 løftes kapaciteten og oplevelsen om bord betydeligt. Der er desuden investeret 300 millioner DKK i at modernisere Gedser Havn, så den dobbelte kapacitet fortsat kan håndteres på 15 minutter. De to nye færger, der kommer til at hedde Berlin og Copenhagen, er i øjeblikket ved at blive gjort færdige på det fynske værft FAYARD A/S.

Venskabsbyaftalen underskrives af Rostocks borgmester Roland Methling og Guldborgsunds borgmester John Brædder.

Related links

Emner

Kategorier


Om Scandlines

Scandlines blev grundlagt i 1998 og er et af Europas største færgerederier. På tre korte færgeruter med høj frekvens og kapacitet mellem Danmark, Sverige og Tyskland leverer vi en effektiv og pålidelig transportservice til både passagerer og fragtkunder. Hovedfokus i alle Scandlines’ aktiviteter er at skabe værdi for vores kunder om bord på færgerne såvel som i vores BorderShops.

I 2013 transporterede vi 11 millioner passagerer, 2,5 millioner personbiler og 0,7 millioner fragtenheder på vores ruter Rødby-Puttgarden, Gedser-Rostock og Helsingør-Helsingborg.

Kontakt

Anette Ustrup Svendsen

Anette Ustrup Svendsen

Pressekontakt Head of Corporate Communications +45 26 777 000 (kan ikke modtage sms)

Det starter med en sejltur

Scandlines er et moderne og innovativt rederi med en grøn vision for fremtiden. Vi har en stolt kultur baseret på et stærkt dansk-tysk samarbejde og en maritim historie, som rækker tilbage til 1872.

Scandlines driver to færgeruter med høj kapacitet og frekvens. Seks af vores syv færger er hybridfærger, og to er desuden udstyret med et innovativt rotorsejl – og det bidrager til at gøre vores færger grønnere.

Vores kerneforretning består i at levere en effektiv og pålidelig transportservice til både passagerer og fragtkunder. Fokus i alle vores aktiviteter – uanset om det er om bord på vores færger eller i vores BorderShops – er at give vores kunder en god oplevelse.

Med 39.000 afgange fordelt på syv færger transporterede Scandlines i 2022 tæt på 6,1 millioner passagerer, 1,6 millioner personbiler og over 750.000 fragtenheder på ruterne Rødby-Puttgarden og Gedser-Rostock.