Nyhed -

Rejs væk i Pinsen: De ti bedste weekend-destinationer

Skyscanner.dk giver tips om rejsemål til pinsedagene

Pinsen nærmer sig, og i håb om, at vi til den tid har ladt vulkanudbrud og askeskyer bag os, har Skyscanner.dk opstillet en liste over ti interessante destinationer til en pinserejse. Overrask din kæreste med en romantisk pinseweekend, tag på eventyr med vennerne, eller forkæl dig selv og din familie med et par dages ferie.

Frankrig

Flyv til Paris og få en romantisk pinseferie i kærlighedens hovedstad. Eiffeltårnet, Montmartres kunstnerkvarter, Notre Dame katedralen, Triumfbuen og den 2 km lange allé Champs Elysées er alle et besøg værd. Det er en oplevelse ud over det sædvanlige for kunstelskere at tilbringe en eftermiddag på Louvre, hvor man kan se det verdenskendte maleri Mona Lisa, og fans af The Doors kan begive sig til Jim Morrisons berømte gravsted på Père Lachaise kirkegården. Shop i Galeries Lafayette-varehuset, spis frokost på Café Banal, hvor alt koster 1,50 €, eller sving benene på natklubben Le Cabaret Club.

Italien

Italiens hovestad er fuld af seværdigheder, og du når helt sikkert ikke dem allesammen på en enkelt weekend. Men Colosseum, Pantheon, kunstgalleriet Galleria Borghese og Vatikanstaten bør du ikke gå glip af. Besøg Peterskirken, nyd Michelangelos loftsmaleri i det Sixtinske Kapel, og hvis paven er hjemme, kan du deltage i Angelusbønnen, som han holder hver søndag kl. 12. Flyv til Rom og oplev "la dolce vita". Kast en mønt i Trevi Fontænen, shop i vintagebutikken Gallery Store, eller gå på opdagelse blandt antikviteter og genbrugstøj på Porta Portese-markedet i Trastevere-kvarteret.

Danmark

Man behøver ikke tage til udlandet for at få en helt særlig pinseferie. Flyv til København, og gå på opdagelse i vores egen hovedstad. Snup en slendretur op og ned af Strøget, besøg dronningen på Amalienborg og politikerne på Christiansborg, tag familien med i Tivoli, eller gå arm i arm med kæresten på Langelinie. Her er der for tiden ingen havfrue, men området er stadig perfekt til en romantisk slendretur, og tager man Havnebus 904 dertil, får man endda god udsigt fra vandet for en normal busturs pris. Hvis man vil opleve verdens bedste restaurant, som Noma netop er blevet udnævnt til, skal man være ude i ualmindeligt god tid med reservationen, men en middag i høj kvalitet kan også nydes på Kokkeriet eller, i den mere prisvenlige ende, Vespa, Søren K eller Mash. Har man urolige fødder, kan man lufte danseskoene på Vega eller en af de mange natklubber omkring Strøget.

Spanien

Flyv til Barcelona og tag en spadseretur i mylderet på den lange gågade La Rambla, som er fuld af blomsterboder, gadesælgere og levende statuer. Besøg de kunstneriske hippiekvarterer i Gràcia, og udforsk den berømte arkitekt Gaudis værker rundt omkring i byen. Labyrintparken Parc de Labirint d'Horta er det perfekte sted til en romantisk picknick, og en udflugt til Barcelonas akvarium er en oplevelse for hele familien med en gangtunnel, der leder igennem et bassin med levende hajer. Kunstinteresserede bør begive sig til Picassomuseet, og for de, som længes efter en dukkert i havet, er der ikke langt til stranden. Eksklusive Ribelinos er et must for de feststemte, og man bør heller ikke snyde sig selv for en drink på Barcelonas ældste cocktailbar, Dry Martini.

Mallorcas hovedstad Palma står ufortjent noget i skyggen af de store ferieresorter langs kysterne. Flyv til Palma og spadsér langs med en af Europas længste yacht-havne, besøg den smukke katedral La Seo, strejf omkring i de trange gader med blomsterklædte balkoner i La Lonja, spis tapas på Bar Dia og drik cocktails på baren Abaco, som er indrettet med fantastiske frugt- og blomsterarrangementer. Den svenskejede strandbar Puro Beach er stedet at chille i solen, og fra den jazzede hotelbar Saratoga har man en fantastisk udsigt over Palmabugten.

Storbritannien

Flyv til London og slå dig løs i Soho, tag på shoppingtur i Oxford Street eller på markederne ved Camden Town og Porto Bello Road, og se de klassiske seværdigheder Big Ben, Tower of London, Houses of Parliament og Buckingham Palace. Tag en endagsudflugt til kulturelle Hampstead, som er kendt for at have byens reneste luft, eller besøg en af Londons mange parker: Snup en picknick i Green Park, eller tag i Open Air Theatre i Regent Park. Hvis man vil se London lidt fra oven, kan man nyde udsigten fra pariserhjulet The London Eye.

Tyskland

Bayerns hovedstad er ikke kun Oktoberfest og fodbold. Flyv til München og oplev den sydtyske millionbys skønhed og internationale atmosfære. Tilbring pinsedagene i den enorme park Englischer Garten, drik enlitersøl i en af byens Biergartens, shop i smarte designerbutikker eller tag busturen, som viser, hvor Hitler boede i sin tid i München. Et besøg i ølhallen Hofbräuhaus er et absolut must, og i München er P1 ikke en intellektuel radiokanal, men derimod in-stedet nummer et gennem mange år blandt byens natklubber.

Holland

Hollands hovedstad er meget mere end tulipaner og det berømte og berygtede Red Light District. Flyv til Amsterdam og oplev et mylder af lave huse, trange gyder, broer og smukke kanaler indrammede af husbåde. Besøg det flydende blomstermarked Blomenmarkt med al sin farvepragt og Anne Franks hus, hvor familien Frank skjulte sig under nazisterne. Se Amsterdam fra vandet med en af kanalbådene og tilbring en aften på Supper Club, hvor der vises film på væggene, og middagen indtages liggende på brede madrasser i et trendigt og eksotisk miljø.

Tyrkiet

Som den eneste by i verden kan Istanbul prale med at befinde sig på to verdensdele. Den Blå Moské, Topkapipaladset, Hagia Sofia og Basilicacisternen, som er en vandfyldt katedral under jorden, er kendte seværdigheder, og Grand Bazaar er et af de største markeder i verden, fuld af boder, som sælger keramik, smykker, håndvævede tæpper og krydderier. Restaurant Hamdi Et Lokantasi serverer god mad og har en fantastisk udsigt. Flyv til Istanbul og få en oplevelsesrig pinseweekend. Gå ikke glip af en bådtur på Bosporus – det er et must!

USA

Flyv til New York og tag kæresten med på The River Café i Brooklyn, som både er New Yorks mest romantiske restaurant og har byens smukkeste udsigt – særligt ved aftenstid. Besøg berømte seværdigheder som Empire States Building, Frihedsgudinden og mindesmærket ved Ground Zero. Gør sande fund på loppemarkedet Hell's Kitchen Flea Market, eller und dig selv noget luksuriøst i en af butikkerne på Maddison Avenue. Cupping Room Café i Soho er bade funky og helt perfekt til brunch, og hungrer du efter en saftig t-bone steak, kan sulten stilles på jazzede Knickerbocker Bar & Grill i Greenwich Village. Et besøg i New York er ikke komplet uden en bustur i stjernernes fodspor: Screen Tours arrangerer ture med temaer som Sopranos og Sex and the City.

Om Skyscanner.dk:

Skyscanner.dk er en hjemmeside, som er ledende inden for søgninger på flyrejser, og som tilbyder øjeblikkelig online sammenligning af flypriser på mere end 670.000 ruter, og over 600 flyselskaber, såvelsom prissammenligning på billeje og hotel.

PR-kontakt:

Kristin Andersson
Scandinavian Country Manager
Skyscanner Ltd
The Stamp Office
10 Waterloo Place
Edinburgh
EH1 3EG
United Kingdom

+44 (0)131 252 5353
www.skyscanner.dk

Emner

  • Turisme

Kategorier

  • skyscanner.dk
  • skyscanner
  • ferie italien
  • ferie paris
  • ferie pinse
  • pinseferie
  • pinse rejser
  • rejser pinse
  • pinsedagene
  • pinse

Kontakt

Morten Laasholdt

Pressekontakt 31 17 71 17