Pressemeddelelse -

Har du Danmarks ældste mobiltelefon?

Selvom din nye blanke smartphone kan gå på Facebook, finde vej, tale med dig og streame ”Den store bagedyst”, så husker du måske med nostalgi tilbage på din gamle Nokia 3210. Måske savner du endda den ensformige ringetone, et spil Snake, den lange batteritid, evnen til at åbne øl med den eller holdbarhed, som ikke kendte magen.

Selvom Nokiaen er en ældre mobil, er der stadig masser af danskere, som bruger den. Men den er langt fra den ældste. De ældste mobiltelefoner, som stadig er aktive i TDC Groups mobilnet, og som danskerne bruger, har nemlig snart ”sølvbryllup” med deres ejere. Med 24 år i nettet - og stadig funktionsdygtige - er det disse tre mobiltelefoner, som har rekorden:

  • Motorola International 1000, lanceret i 1992
  • Bosch Cartel MC, lanceret i 1992
  • Nokia NME-1, lanceret i 1992

Telefonerne kostede i omegnen af 15.000 kr. svarende til godt 23.000 nutids-kroner, hvilket gjorde, at de stadig var forbeholdt de få og mest blev brugt i professionelle sammenhænge. Det ændrede sig dramatisk i 1996, da mobilmarkedets første store priskrig rasede og pressede prisen på en mobiltelefon ned på blot 1 krone plus abonnement.

De tre telefoner fungerer stadig, fordi de benytter sig af GSM-netværket, der blev introduceret i 1992. GSM-netværket var en fælles europæisk standard udviklet af Groupe Speciale Mobile. I modsætning til den fællesnordiske forgænger, NMT, var GSM-netværket digitalt. Det åbnede for bl.a. muligheden for SMS og e-mail over mobilen. GSM var et såkaldt 2G-netværk, og selvom vi i dag er nået til 4G og snart 5G, er principperne bag teknologien den samme.

For flere oplysninger kontakt venligst TDC Group Communications på tlf. 70 20 35 10.

Emner

  • Erhverv

Kategorier

  • tdc
  • historiske billeder

TDC Group forbinder danskerne og har en klar ambition om at gøre det enklere og bedre for kunderne at få adgang til digitale tjenester og indhold. Virksomheden er Danmarks foretrukne udbyder af kommunikations- og underholdningstjenester i hjemmet og på farten. YouSee, Telmore, Fullrate og Blockbuster giver danskerne hurtig og let adgang til massevis af musik, film og tv på alle platforme når som helst og hvor som helst. TDC Erhverv skaber fremtidens vækst i såvel store som små danske virksomheder gennem digitale og enkle løsninger. I Norge leverer TDC Group mobil, tv og bredbånd til norske hjem via selskabet Get, der er Norges hurtigst voksende bredbåndsudbyder.

Kontakt

TDC Group Communications

Pressekontakt 70203510