Pressemeddelelse -

Nu er mobilen største nyhedsmedie

2014 blev året, hvor mobiltelefonen overhalede alle andre medier som danskernes foretrukne nyhedsmedie. I dag tjekker 53 pct. af alle danskere nyheder på deres mobiltelefon eller tablet. For bare et år siden var det blot 44 pct.

Rigtig mange danskere nøjes ikke bare med at tjekke nyhederne. Faktisk har hele 44 pct. af alle voksne danskere enten hjemmesider eller nyheds-apps på mobil eller tablet som deres primære kilde til nyheder. Det viser en undersøgelse af danskernes mobilvaner, som YouGov har lavet for mobilselskabet Telmore.

”Tallene sætter en tyk streg under den tendens, vi oplever netop nu. Mobiltelefoni handler ikke længere kun om data og tale. Det handler om, hvad man kan bruge sin telefon til,” fortæller Telmore-direktør, Rasmus Busk. Han vurderer dog, at det i høj grad er de samme medier som tidligere, danskerne tjekker nyheder hos. Forskellen er bare, at det nu primært sker via mobiltelefonen eller familiens tablet.

Nye nyhedsvaner
”Det er klart at dedikerede nyheds-apps, der giver mulighed for at have fx hele Politiken og hele Ekstra Bladet og samtidig også TV2 Nyhederne med sig i lommen, betyder rigtig meget for vores måde at bruge nyheder på. Vi har adgang til det meste, uden det bliver besværligt,” fortæller Rasmus Busk.

Med 44 pct. har mobilen således overhalet fjernsynet hjemme i stuen som danskernes favoritmedie til nyheder. Ifølge Telmore har 31 pct. af danskerne i dag fjernsynet som primær nyhedskilde. På tredjepladsen kommer papiraviser med 12 pct.

”De første nyheder, vi læste på mobilen, var nærmest mobilt tekst-tv. Mulighederne flytter sig hele tiden, og i dag kan du hvor som helst se fx TV2 Nyhederne på mobilen,” fortæller Rasmus Busk, der ikke er i tvivl om, at der i disse år sker et skred i danskernes forventning til de mobile muligheder.

”Det er ret simpelt. Et mobilselskab skal tilbyde kunderne det, som kunderne bruger deres mobiltelefon til. Vi kan se med et indholdsabonnement som vores eget Telmore Play, at det er den vej kunderne går. Når man bruger mobilen til til tale og indhold, er næste spørgsmål, hvor man får det lettest og billigst? Den efterspørgsel, skal fremtidens mobilselskaber kunne efterkomme,”

Tre ud af fire tablets bruges til nyheder
Tager man højde for udbredelsen, er der ingen tvivl. Så er tableten danskernes absolutte favorit til nyheder. For mens 54 pct. af danske mobil-ejere bruger mobilen til nyheder, så er det hele 74 pct. af alle danskere med daglig adgang til tablet, der bruger den til at tjekke nyheder. Det svarer ifølge Telmore til 42 pct. af alle danskere – med eller uden tablet. For et år siden var tallet 32 pct.

DANSKERNES MOBILE NYHEDSVANER
Har daglig adgang til mobiltelefon99 %
Har daglig adgang til tablet57 %
Nyhedsvaner i dag
Tjekker nyheder på mobilen53 %
Tjekker nyheder på tablet (har adgang tablet)74 %
Tjekker nyheder på tablet (med/uden tablet)42 %
Nyhedsvaner for et år siden
Tjekkede nyheder på mobilen44 %
Tjekkede nyheder på tablet (har adgang tablet)56 %
Tjekkede nyheder på tablet (med/uden tablet)32 %
Primær nyhedskilde
Apps og hjemmesider44 %
Fjernsyn31 %
Aviser12 %
Radio8 %
Tekst-tv3 %
Kilde: Telmore

For yderligere info eller resultater fra undersøgelsen:
Telmore Presse: 70 20 35 10

Emner

  • Erhverv

Kategorier

  • nyheder
  • telmore
  • mobil
  • vaner
  • tablet
  • samfund
  • livsstil
  • nyhedsvaner

TELMORE startede i oktober 2000 som en protest imod de store teleselskabers høje og uigennemskuelige priser og besværlige abonnementer. TELMORE var det første teleselskab, der kun fandtes på nettet. Kunderne kunne nemt betjene sig selv på nettet, og det gjorde det enkelt og billigt at være kunde. Sådan startede TELMORE, og sådan fungerer det stadig i dag. Vi har markedets mest gennemskuelige priser og leverer vores services under parolen Klar Tale og kunderne først.