Pressemeddelelse -

København får mobilbilletter i verdensklasse

Trafikselskaber i København har netop sendt mobilsitet 1415.dk i luften. Dermed har passagerer i byens kollektive trafik fået en verden af nye muligheder for billetbetaling via iPhone, Android og andre smartphones.

DSB, Movia og Metroen indførte i 2009 SMS-betaling leveret af softwareselskabet Unwire. I dag betaler mere end 10.000 passagerer hver dag billetten med mobiltelefonen. Nu er næste skridt i den mobile udvikling taget. Den 1. november gik den kollektive trafik i Københavnsområdet i luften med et nyt, omfattende mobilunivers til bestilling og betaling af billetter. Igen er det Unwires Mobile Ticket platform, som står bag.

Kvantespring
Med 1415.dk, som kan tilgås direkte fra mobiltelefonen eller computeren, flytter trafikselskaberne mobilbillet bestilling og betaling fra simpel SMS bestilling til en avanceret og intuitiv mobilplatform, hvor det nu også er muligt at betale med kreditkort.

– Vores nye mobile billetløsning anvender velkendt rejserute søgemaskine og betalingsteknologi, som mange kunder allerede er bekendte med fra almindelige websider. Det forventer vi er med til at sikre høj brugervenlighed og genkendelighed for passagerne. Som noget nyt, kan du både købe billetter her og nu eller booke billet til et senere tidspunkt. Det gør det også lettere og mere attraktivt for f.eks. familier og grupperejsende som ydermer nu kan købe billet til flere rejsende på een gang, siger salgsdirektør Niklas Marschall, DSB S-tog.

Brug kreditkort
En anden nyhed er, at du kan betale din billet med kreditkort. Du kan bl.a. anvende Dankort, Visa, Diners, Visa Electron, Mastercard og American Express. Kreditkortbetaling betyder, at langt flere får adgang til at betale billetten med mobiltelefonen.

 – Tidligere kunne du kun betale SMS-billetter over telefonregningen. Det har afskåret personer med arbejdsgiverbetalt mobiltelefon eller turister, der jo ikke har dansk mobilabonnement, fra at betale med mobilen, forklarer Peter Bredgaard, CEO i Unwire.

Endelig kan trafikselskaberne med et nyudviklet push-modul udstede en større mængde billetter til en prædefineret gruppe af rejsende og med et company-modul kan ansatte at købe billetter på firmaets regning.

Sikker og fleksibel
Mobilløsningen bruger et krypteret betalingssite, så alle betalingsoplysninger er fuldkommen sikrede. Der bliver heller ikke gemt nogle informationer på brugerens mobiltelefon.Som bruger kan du gemme dine kreditkortoplysninger, så det er nemt og hurtigt at betale fra gang til gang. De gemte oplysninger bliver sikrede med en valgfri firecifret kode, der skal indtastes, når en billet skal betales.

Ud over at udvide mulighederne for mobilbetaling, så gør Unwires Mobile Ticket platform, der ligger bag mobilsitet, at trafikselskaberne selv kan designe kampagnetilbud. Kampagner kan skræddersyes til specifikke målgrupper i tidsbegrænsede perioder. Det kunne f.eks. være familie-tilbud i ferier eller særtilbud til jule-shoppere i december måned.

International opmærksomhed
I den svenske hovedstad Stockholm sælger trafikselskabet Storstockholms Lokaltrafik dagligt tusinder af SMS-billetter. Her er det ligeledes med Unwires Mobile Ticket platform som teknologisk fundament. Siden 2008 er antallet af kunder som dagligt anvender SMS-løsningen vokset fra 15.000 til over 30.000.

 – Vi oplever stigende interesse for vores mobile betalingsløsninger fra trafikselskaber i hele Europa. Det er ikke længere kun de nordiske lande, som vil med på bølgen. Der er en klart tendens til, at mobiltelefonen får en stadig mere central rolle i vores liv. Nu også som et nemt og bekvemt betalingsmiddel i den kollektive trafik. Med vores mobile løsninger får passagererne et effektivt alternativ til den billet, vi har kendt de seneste 100 år, siger Peter Bredgaard på Unwire.

Se video om løsningen på www.unwire.com

Læs mere om Unwire og selskabets løsninger, www.unwire. com

For mere information, kontakt venligst
Mikkel Børve, Sales Director, Unwire
T: +45 5182 2040
E: mb@unwire.com 

Emner

  • Telekommunikation

Kategorier

  • 1415.dk
  • mobile billetter
  • sms billetter
  • dsb
  • movia
  • metro
  • unwire

Om Unwire
Unwire gør virksomheder i stand til at udnytte de forretningsmæssige muligheder i dagens mobile marked. Unwire blev grundlagt i 1999 og har siden starten fokuseret på mobile løsninger, hvilket gør Unwire til en af de mest erfarne virksomheder i branchen. Unwire tilbyder innovative mobile løsninger, der virker på tværs af netværk, håndsæt, betalingskanaler og nationale grænser. Unwire beskæftiger mere end 100 dygtige specialister, hvoraf 75 er baseret i København, Danmark. Unwire er repræsenteret i USA, Tyskland, Finland, Norge, Sverige og Danmark. Unwire er ejet af investeringsfonden Maj Invest.

Kontakt

Martin Dobson Beck

Pressekontakt Head of Marketing Marketing, PR +45 50 60 14 02

Relateret materiale