Pressemeddelelse -

Unwire leverer mobile billetter til Randers bybusser

Borgerne i Randers kan nu bruge deres mobiltelefon til at købe busbilletter. Randers er blevet udvalgt som et pilotprojekt for Midttrafiks nye app, som gør det muligt at købe busbilletter via mobiltelefonen. App’en er udviklet af Unwire på vegne af Midttrafik, og leverer busbilletter direkte til brugernes smartphones.

App’en kan downloades gratis fra Apple’s App Store til iPhone og Google Play til Android. Med app’en, som gælder i zone 80 og 81 i Randers, kan brugerne bestille billetter til voksne, børn og ældre, samt at få et overblik over bestilte billetter. Betaling sker via kreditkort, som derefter kan gemmes i app’en. Billetten er gyldig i 65 minutter og kan nemt godkendes af buschaufføren takket være en kode, der viser hvor længe billetten er gyldig, samt et animeret grafisk element.

– Vi har lavet udseendet af den mobile billet meget lig den fysiske billet for at øge genkendelighed og dermed gøre det lettere for kunden, buschauffør og kontrollør at vide hvad de har med at gøre. Den mobile billet tæller ned i minutter, indtil billetten udløber, hvilket gør det meget nemt for brugeren at holde styr på den resterende gyldighed af billetten, siger Kenneth Wahl, Key Account Manager hos Unwire.

Midttrafik app’en er et pilotprojekt, der løber frem til april 2013. Byen Randers, Danmark sjette største by, er blevet udvalgt som testområde på grund af sin størrelse, men også fordi det er en by, hvor mange mennesker rejser med bus.

– Vi ved fra forskning og erfaring, at mange mennesker undgår at tage bussen, hvis det er for kompliceret at købe billetter. Vi håber, at muligheden for at købe billetter via mobilen vil resultere i flere mennesker, der bruger offentlige transportmidler. Vi forventer, at 10 procent billetter vil blive solgt via app’en løbet af prøveperioden. Hvis forsøget med mobile billetter i Randers går godt, håber vi at blive i stand til at tilbyde servicen i hele regionen, siger Britta Charmig, projektleder for kommunikation på Midttrafik.

Presse billeder:
http://dl.dropbox.com/u/14610820/midttrafik_press.zip

For mere information:
Lovisa Fredriksson, Cloudberry Communications
T: +46 (0) 734 33 31 10
E: lovisa@cloudberry.se

Britta Charmig, Midttrafik
T: 87 40 82 08
E: brc@midttrafik.dk

 

Emner

  • Computere, IT-teknologi, software

Kategorier

  • midttrafik
  • unwire
  • sms billetter
  • mobile løsninger
  • mobile billetter
  • mobile betalinger

Om Unwire:
Unwire gør virksomheder i stand til at udnytte de forretningsmæssige muligheder i dagens mobile marked. Unwire blev grundlagt i 1999 og har siden starten fokuseret på mobile løsninger, hvilket gør Unwire til en af de mest erfarne virksomheder i branchen. Unwire tilbyder innovative mobile løsninger, der virker på tværs af netværk, håndsæt, betalingskanaler og nationale grænser. Unwire beskæftiger mere end 100 dygtige specialister, hvoraf 75 er baseret i København, Danmark. Unwire er repræsenteret i USA, Tyskland, Finland, Norge, Sverige og Danmark. Unwire er ejet af investeringsfonden Maj Invest. For mere information, www.unwire.com

Kontakt

Martin Dobson Beck

Pressekontakt Head of Marketing Marketing, PR +45 50 60 14 02