Nyhed -

Danske designhøjtalere solgt og på vej ud i verden

SEED Capital har netop solgt Libratone til et Hongkong-baseret konsortium. Libratone producerer trådløse lydsystemer i HiFi-kvalitet og dansk design. De nye ejere er kapitalstærke asiatiske forretningsfolk og Libratones ledelse herunder CEO og medstifter Tommy Andersen.

Libratone udvikler og designer trådløse lydsystemer, som streamer musik i god lydkvalitet fra bl.a. smartphones, tablets, Mac og PC. Libratone appelerer til kvalitetsbevidste, designorienterede brugere, og højttalerne bliver solgt i mere end 1.300 forretninger verden over bl.a. hos specialister, i design- og livsstilsbutikker og i Apples egne butikker. De nye ejere ser et stærkt potentiale i også at udnytte Libratones brand til at lancere helt nye trådløse produktkategorier. De nye ejere vil øge tempoet i ekspansionen i Asien, samtidig med at Libratone også styrker salgs- og distributionskanalerne i Europa og Nordamerika.

“Den nye ejerkreds investerer i at bringe Libratone-brandet frem til en global førerposition. De tilfører finansielle og forretningsmæssige ressourcer, så Libratone kan skrue op for både produktinnovation, geografisk ekspansion og brand building. Vi får nu de optimale betingelser for at realisere virksomhedens fulde potentiale på verdensplan,” siger CEO Tommy Andersen.

Exit fra venturefond
Venturefonden SEED Capital er nu trådt ud af Libratones ejerkreds. SEED Capital kom ind ved Libratones første eksterne finansiering i december 2010.

“Vi er stolte over at have været med på 3½ års rejse, hvor Libratone er gået fra at være en iværksættervirksomhed til at blive en ubestridt succes. Dette er et fornemt eksempel på, hvordan exceptionel teknologi og design kombineret med finansiering kan skabe fantastiske virksomheder. Vi er glade for, at nye, stærke ejere kan tage Libratone til nye højder. For SEED Capital har investeringen i Libratone været en ubetinget succes,” siger General Partner Lars Andersen fra SEED Capital.

Vækstfonden har investeret i venturefonden SEED Capital II, der netop har exittet Libratone.


Emner

  • Erhverv

Kontakt

Peter Bruun

Pressekontakt Kommunikationschef +45 35 29 86 31