Pressemeddelelse -

YouSee Musik: Sommerens ørehængere har latinrytmer

Denne sommers hit er med landeplagen ’Despacito’ i spidsen inspireret af det latinamerikanske. Også danske musikere som Medina, Gilli og Bro har taget sydens rytmer til sig. Næste store sommerhit kommer fra Danny Ocean, spår musikredaktør på YouSee Musik, der har fundet 10 sommerhits med latinamerikanske rytmer.

Denne sommer er de mest populære popnumre inspireret af latinamerikanske rytmer og sprog. Chefredaktør på YouSee Musik, Pelle Svindborg, ser to trends i de latin-inspirerede sommerhits.

Først på spansk

Flere af sommerens hits var oprindeligt store i Latinamerika og er derefter blevet genindspillet, delvist på engelsk, som f.eks. Justin Bieber, der synger med på sommerens store landeplage ’Despacito’. Et track, der streames 60-80.000 gange om dagen hos YouSee Musik.

- ’Despacito’ er oprindeligt indspillet i Puerto Rico og er et massivt hit på de kanter. Man inviterede derefter Justin Bieber med på nummeret og lavede en del af teksten om til engelsk. Det virkede, og ’Despacito’ hitter nu over hele verden og selvfølgelig også på YouSee Musik, der har omkring 400.000 danske brugere, fortæller Pelle Svindborg.

Inspirationen hentes fra syden

Også danske artister har fået øjnene op for, at latino hitter, og Medina har i år genindspillet sit store danske sommerhit ’Det Smukkeste’, der på spansk er blevet til ’Unico’. Medina, der har chilenske aner, har naturligvis den fordel, at hun taler sproget flydende, hvilket giver hende mulighed for at lave hele nummeret på spansk.

- Et andet eksempel er Gilli, der med hjælp fra vennerne Sivas og Kesi har indspillet 'Rica', der ligger lige efter Justin Bieber og Luis Fonzi på de danske hitlister. Her har man valgt at blande det danske med det spanske, og det er tilsyneladende noget musikglade danskere kan lide. Nummeret bliver streamet 40-60.000 gange om dagen på YouSee Musik.

Det næste store sommerhit

Det er ikke nemt at spå om femtiden, men hvis han alligevel skal vove pelsen, så forudser Pelle Svindborg, at det næste store sommerhit bliver Danny Oceans ”Baby I won’t”. Sangen er et stort hit i Spanien, Mexico og Colombia og blev oprindeligt udgivet her i 2016.

- Nu, hvor nummeret er ude på en blanding af engelsk og spansk, kan det med stor sandsynlighed gøre sig globalt også. Det er bare nemmere for os ikke-spansk talende, når vi forstår noget af teksten og kan synge med. Derfor blander mange musikere det engelske med det spanske, fortæller Pelle Svindborg.

Sommerens top 10

Pelle Svindborg har udvalgt de 10 numre med latinrytmer, som han forventer, vil blive spillet mest denne sommer. ’Despacito’ kan ingen røre, men Bro og Fætrs danskspanske ’Mi Amor’ har også fået en plads på listen.

  1. Despacito (Remix) Feat. Justin Bieber – Luis Fonzi og Daddy Yankee
  2. Rica – Gilli feat. Sivas og Kesi
  3. Baby I won’t – Danny Ocean
  4. Hey Ma (feat. Camila Cabello) - Pitbull & J Balvin
  5. Subeme La Radio - Enrique Iglesias
  6. Mamacita – Kesi
  7. Uniqo – Medina
  8. Mamá (Baila Baila) – Salazar
  9. Mi Amor – Bro x Fætr
  10. Ni tu ni yo – Jennifer Lopez

Hør de 10 latino vibes på YouSee Musik. 

Emner

  • Biograf, film, fotografi

YouSee er Danmarks største underholdningsunivers med masser af tv-kanaler, film, serier og musik. Underholdning som du kan se og høre overalt i Danmark på dit tv, din mobil, tablet og pc. YouSee leverer underholdning til næsten halvdelen af alle danske husstande og er landets største udbyder af højhastighedsbredbånd. Alle som bor i YouSees dækningsområde kan få tv og bredbånd, mens kunder i hele landet kan få mobiltelefoni og mobilt bredbånd via Danmarks bedste mobilnetværk. YouSee er en del af TDC-koncernen.

Kontakt

TDC Group Presse

Pressekontakt +45 70203510