Pressemeddelelse -

De billigste og dyreste storbyer i Europa

Valget kan være svært, når målet for årets sommerferie skal vælges. Hvis valget falder på storbyferien, så har PriceRunner her en guide til Europas storbyer.

Rejs det rigtige sted hen på storbyferie og få mere ferie for de samme penge.

Den polske hovedstad Warszawa er den billigste storby at tage på ferie i, mens Oslo topper listen og er den dyreste by at opholde sig i.

PriceRunner gennemfører årligt en undersøgelse af priserne på udvalgte tjenester og produkter i 32 hovedstæder verden over. PriceRunner har samlet priser på 25 forskellige produkter i 32 hovedstæder verden over, og dermed giver undersøgelsen et godt billede af prisniveauet i de pågældende hovedstæder.

Prisundersøgelsen er godt nyt for de rejselystne danskere, der gerne vil på storbyferie i Europa.

Det er blevet billigere for danskerne at være turist i de fleste europæiske storbyer, hvor danske turister får stadigt mere for pengene. Det gælder for London, Bruxelles, Madrid, Rom, Athen, Amsterdam og Lissabon.

Sådan ser listen over de billigste byer ud:

Top 5 billigste byer i Europa

1.Warszawa

2.Budapest

3.Prag

4.Vilnius

5.Bruxelles

”Vores undersøgelse giver et godt billede af hvad det koster at spise og shoppe i storbyerne. Du får som turist meget mere for pengene ved et besøg i Warszawa eller Budapest, fordi prisniveauet er markant lavere end i de dyre hovedstæder som Oslo eller Stockholm, ” siger Martin Andersen, der er direktør for PriceRunner.

København er også i den dyrere ende, men er blevet billigere i de senere år. Sådan ser Top 5 listen over de dyreste byer ud.

Top 5 dyreste byer i Europa

1.Oslo

2.Moskva

3.Stockholm

4.Helsinki

5.Reykjavik

Se hele listen over storbyerne i Europa: (Billigste by øverst)

1.Warszawa

2.Budapest

3.Prag

4.Vilnius

5.Brussel

6.London

7.Berlin

8.Lisbon

9.Madrid

10.Athens

11.Wien

12.Rome

13.Amsterdam

14.Dublin

15.Copenhagen

16.Paris

17.Reykjavik

18.Helsinki

19.Stockholm

20.Moscow

21.Oslo

En god måde at opleve en storby på er ved at leje en cykel, og prisen i London og Bruxelles er KUN 17 kroner for at leje en cykel i et helt døgn.

”Det er en meget billig måde at opleve de to storbyer på,” siger Martin Andersen, der er direktør for PriceRunner.

Billigste europæiske storbyer er London, Bruxelles og Warszawa. Cyklismens hovedstad København ligger i den halvdyre ende med en leje på knapt 87 kroner. Aller dyrest er Helsinki i Finland, hvor det koster 253 kroner at leje en cykel i 24 timer.

Om undersøgelsen:

PriceRunner har samlet priser på 25 forskellige produkter i 32 hovedstæder verden over, og dermed giver undersøgelsen et godt billede af prisniveauet i de pågældende hovedstæder. Der er IKKE taget priser med på hotelovernatninger eller rejsen fra København til den pågældende hovedstad. Den er gennemført i januar 2016.

Emner

  • Økonomi, finans

Kategorier

  • storbyferie
  • sammenlign priser
  • pristjek
  • pricerunner

PriceRunner.dk er Danmarks største pris og produkt sammenligningsside. Hos PriceRunner.dk kan forbrugerne sammenligne produkter indenfor stort se alle kategorier. Alt lige fra TV, Computere, Hvidevare, Tøj, Sko og meget mere.

Det unikke ved PriceRunner.dk er at vi lister alle butikker - både dem der betaler og dem der ikke betaler. Du finder også priser fra traditionelle butikker som Fona, Skousen, Elgiganten, Bilka osv.

Alle priser opdateres dagligt.

Læs mere på Pricerunner.dk

Relateret materiale