Gå til indhold
Ny plads i Islev

Pressemeddelelse -

Ny plads i Islev

Rødovre Kommune etablerer en ny plads tæt på den kommende letbanestation i Islev. Det er en del af den såkaldte ID-linje, der skal være med til at forskønne området.

Rødovre Kommune har i flere år arbejdet med at forskønne Islevbrovej og forberede en flot forbindelseslinje til den kommende letbanestation i Islev. Det næste trin er en ny plads, hvor man kan slå sig ned og bl.a. se på kunst.

”Vi skaber en ny plads i Islev, som inviterer til, at man sætter sig og tager en pause. Der er gjort plads til et markant kunstværk – på illustrationen er det markeret som et stort ur. Det er op til kunstrådet at afgøre, om de vil gå videre med den idé”, siger formanden for Teknik- og Miljøudvalget Jan Kongebro.

Der bliver desuden opsat to granitskulpturer, som tidligere har stået på Islev Torv. Der bliver også plads til en række historiske smedejernsgitre, som er blevet bevaret fra den grund, der tidligere husede Statens Pædagogiske Forsøgscenter. Smedejernsgitrene er svendestykker, som lokale lærlinge lavede i 1960’erne.

I midten af pladsen kommer der en fordybning, som kan håndtere regnvand ved skybrud.

Det forventes, at arbejdet med at lave pladsen bliver startet op i august 2020, så den står færdig i slutningen af året.

Den sidste del af ID-linjen bliver en cykelsti, som fører til den kommende letbanestation i Islev. Det forventes, at cykelstien bliver anlagt i 2023, når letbanestationen står færdig.

Kommunalbestyrelsen har afsat 3,25 mio.kr. til etablering af den nye plads.

Emner

Kategorier

Kontakt

Jan Kongebro

Jan Kongebro

Formand for Teknik- og Miljøudvalget 23 66 15 99

Rødovre Kommune
Rødovre Parkvej 150
2610 Rødovre
Danmark