Pressemeddelelse -

TDC Group styrket i tredje kvartal

Tirsdag morgen har TDC Group aflagt regnskab for årets tredje kvartal. Koncernens omsætning lander på 5,0 mia. kr., mens driftsresultatet (EBITDA) lyder på 2,1 mia. kr.

- Vi er på sporet i forhold til forventningerne til årets resultat, men også i forhold til vores strategi, der fortsætter ind i det nye år. Hvis vi ser bort fra roaming-regulering og salget af TDC Hosting, så har vi en lille vækst i driftsresultatet for første gang i tre år, siger koncernchef Pernille Erenbjerg fra TDC Group.

De rapporterede tal, der inkluderer effekterne af roaming-regulering og salget af TDC Hosting, viser, at omsætningen og driftsresultatet falder med henholdsvis 5 og 3 pct. sammenlignet med sidste år.

Kvartalsregnskabet strækker sig over en periode, hvor TDC Group har opnået en række resultater, der styrker selskabet. TDC Group opkøbte mobilselskabet Plenti, YouSee lancerede fordelsprogrammet YouSee More, ligesom YouSee også lancerede en ny streaming- og tv-portefølje.

Offensiv på streaming og tv
På det danske tv-marked fastholder TDC Group sin markedsandel trods et fald på 18.000 tv-kunder i kvartalet.

- Vi er i et tv-marked under forandring, hvor vi ser en stigende efterspørgsel efter digitalt indhold. Derfor har vi også søsat en række initiativer, der bygger bro mellem traditionelt tv og streaming, og som noget nyt begynder vi nu også at give vores kunder eksklusivt indhold, som de kun finder hos YouSee, forklarer Pernille Erenbjerg.

YouSee, der tegner sig for hovedparten af koncernens 1,3 mio. danske tv-kunder, lancerede i september en ny streaming- og tv-portefølje, der giver kunderne mulighed for at blande tv og streaming i deres pakker. Samtidig får de også adgang til eksklusivt dansk indhold, der bliver tilgængeligt på app og tv-boks.

Tidligere i år har også Get i Norge lanceret pakker, der kombinerer tv og streaming.

Flere mobilkunder
TDC Groups mobilkundebase voksede med 75.000 i Danmark og passerede 3 mio. kunder i kvartalet. Det var det første kvartal, hvor hele perioden var påvirket af den seneste europæiske roaming-regulering. Siden 15. juni har kunderne kunnet bruge mobildata i udlandet uden merberegning.

Som tidligere udmeldt vurderer TDC Group, at EU’s roaming-regulering, der ikke tillader operatører at opkræve kunder for deres dataforbrug i udlandet, i år vil koste selskabet 150 mio. kr. i form af tabte indtægter og øgede udgifter til udenlandske operatører.

Det opvejes delvist af, at TDC Group har forhandlet bedre engrosaftaler og har øget abonnementspriser på privatmarkedet. Således steg den gennemsnitlige omsætning per mobilkunde (ARPU) på privatmarkedet med 5 kr. sammenlignet med sidste år. Dermed steg den til 123 kr.

Efter kvartalet sikrede TDC Erhverv sig i oktober landets største mobilaftale, der omfatter telefoni til staten og langt størstedelen af landets kommuner. Aftalen forventes at have en positiv effekt på driftsresultatet (EBITDA) fra 2018.


Yderligere oplysninger:
Faktaark med regnskabstal vedhæftet som .pdf.
TDC Presse, tlf. 70 20 35 10

Emner

  • Erhverv

Kategorier

  • ceo
  • koncerndirektør
  • koncernledelse
  • ledelse og talsmænd
  • tdc

TDC Group forbinder danskerne og har en klar ambition om at gøre det enklere og bedre for kunderne at få adgang til digitale tjenester og indhold. Virksomheden er Danmarks foretrukne udbyder af kommunikations- og underholdningstjenester i hjemmet og på farten. YouSee, Telmore, Fullrate, Plenti og Blockbuster giver danskerne hurtig og let adgang til massevis af musik, film og tv på alle platforme når som helst og hvor som helst. TDC Erhverv skaber fremtidens vækst i såvel store som små danske virksomheder gennem digitale og enkle løsninger. I Norge leverer TDC Group mobil, tv og bredbånd til norske hjem via selskabet Get, der er Norges hurtigst voksende bredbåndsudbyder.

Kontakt

TDC Group Communications

Pressekontakt 70203510