Boligområde i Askerød opgraderer legefaciliteter

Nyhed  •  2012-05-11 09:11 CEST

I Askerød bebyggelsen opholder en stor del af beboerne sig meget ude, og det har inspireret bestyrelsen til at gøre noget ekstra ud af legepladserne. En ny legeplads er netop indviet.

Jørgen Fahlgren er formand for afdelingsbestyrelsen i Askerød bebyggelsen. Det er et boligområde i Greve kommune med gader, stræder og opholdsarealer imellem de enkelte blokke. Som et led i en helhedsplan er man her ved at lægge sidste hånd på en gennemgribende fornyelse til over 300 millioner kroner. Det indebærer blandt andet en opgradering af bebyggelsens legefaciliteter, og det er der mange gode grunde til.

"Vi har i det hele omkring 700 lejligheder i Askerød og over 60 procent af vores beboere er flygtninge og indvandrere med anden baggrund end dansk," forklarer formand Jørgen Fahlgren. "Mange af dem har en anden måde at bruge vores fælles arealer på, for de er ganske enkelt meget mere ude under åben himmel end de fleste etniske danskere. Derfor prioriterer vi udefaciliteterne højt."

Et tydeligt resultat af bestyrelsens arbejde kan nu ses i form af en helt ny legeplads, der er projekteret og indrettet i tæt samarbejde med Uno Koncept. Omkranset af en lav mur ser legepladsen indbydende og næsten skulpturel ud. Den matcher de omkringliggende boligblokke flot og er for eksempel meget synlig, hvis man kommer til området ovre fra det store Waves shoppingcenter.

Valgt efter moden overvejelse

Bestyrelsen for Askerød lokalafdeling var rundt at se på flere legepladser i området, før de traf deres valg. I det nærliggende boligområde Grønningen – der ligesom Askerød hører under BO-VEST – fandt de en legeplads med de kvaliteter, som de søgte. Det viste sig, at Uno Koncept var ophavsmand til den, og sådan opstod samarbejdet.

"Vi tænkte os grundigt om og så naturligvis også på budgettet, før vi besluttede os for løsningen," fastslår Jørgen Fahlgren. "Selve processen har fungeret fint, og Uno har været med til at udarbejde indretningsforslag til den endelige løsning i tæt samarbejde med vores egen landskabsarkitekt Birgitte Fink fra Gammel Tølløse. Det er min oplevelse, at den positive og åbne tilgang til projektet har givet os en smuk og funktionel plads i den helt rigtige størrelse. Ikke for stor og ikke for lille."

Børnene i Askerød har været hurtige til at tage den flotte nye legeplads i brug, der byder på både rutsjebane, tunneller, stiger og et væld af udfordringer. Den omkransende mur kan bruges til balancegang og danner en harmonisk overgang mellem boliger og legeareal. "Vi har yderligere fem legepladser, der skal renoveres, og de kan sagtens tage afsæt i de gode erfaringer, vi har høstet her," slutter Jørgen Fahlgren.

Kommentarer (0)

Tilføj kommentar

Kommentar


You haven't completed the steps for your Hosted Newsroom

You haven't entered a correct link to your helper.html file for your Hosted Newsroom. Go to Publish and complete the steps.