Skip to main content

MONRAD & RISLUND går digitalt med 20 albums gennem 40 år !

Pressemeddelelse   •   Mar 16, 2015 13:13 CET

Monrad & Rislund består af Jan Monrad (født den 18. marts1951Amager) og Søren Rislund (født den 17. maj1950Frederiksberg) og materialet består af sketcher og humoristiske sange, ofte flankeret af andre musikere, bl.a. Øyvind Ougaard, Ole Fick, Michael Friis og Klaus Menzer.

Duoen udsprang af gruppen Jan Monrad, Mik og Tømrerclaus, hvor Jan Monrad optrådte sammen med Mik Schack og Claus Clement Pedersen alias Tømrerclaus. Monrad & Rislund/Totalpetroleum var en af de allerførste navne at skrive kontrakt med det dengang nystartede Medley Records. De første udgivelser bestod primært af sangmateriale, mens i løbet af 1980'erne fik teksterne en mere fremtrædende rolle. Humoren er folkelig, uartig, bramfri, satirisk og til tider sort. Et helt galleri af fiktive personer, der primært befolker byerne Pladderballe og Ubehage, går igen i mange sketcher, og denne indforståethed vækker jubel blandt parrets dedikerede fans. I de senere år er Monrad & Rislund begyndt at målrette deres show til publikum som foregår med improviserede iagttagelser med udspring i den lokalitet, hvor showet foregår.

Parret har udgivet en del plader, hvoraf mange indeholder optagelser fra deres egne shows. I sidste halvdel af 1970'erne og første halvdel 80'erne producerede parret satire til DR P3, hvor flere af personerne fra det faste persongalleri blev skabt. Samtidig med at 20 af deres albums nu er tilgængeligt digitalt, tager de på en turné i marts flg. steder :

13.03Fjerritslev Fritidshus, Fjerritslev

14.03Ringsted Kongrescenter, Ringsted

19.03Pilegården, Brønshøj

20.03Folkets Hus, Struer

21.03Skråen, Ålborg

26.03Gjethuset, Frederiksværk

28.03Matziusgården, Birkerød

Albumdiskografi :

1975Totalpetroleum

1977Det Vil Jeg Da Skide På

1979A La Plage

1981Hej Hvor Det Svinger

19811991

1983Jesus & Jens Vejmand

1985Åh Hold Kæft

1986Øl Er Gud

1987Hvem Af Jer Er Mundvand

1988Det Er Danmark

1889Mens Vi Venter På Prinsen

1990Hundestjerner Hasteindlagt

1992Next Stop Pladderballe

1993Akasut Mundvand II

1994Farvel Åge

1996Knepper De ?

1997Den Store Julebazar

2000Ja Ja .... Eller Nej

2002Lorteøen Special

2003De Tykke Synger

2007Platheder På Et Fundament Af Sjofelheder

2008Absolut Mogens / Blandede Brodtgård

Udvalgt persongalleri :

  • Åge Brodtgård (Søren Rislund) – legetøjsgrosserer fra Lyngby og ukronet gættemester, der vinder alverdens radioquizzer på DR og Pladderballe Nærradio. Brodtgård mentes omkommet i forbindelse med et flystyrt, men det er usikkert, om han vitterligt døde. Ved statsmandsbegravelsen, som han vandt i Lokkehjulet på Pladderballe Nærradio, var kisten tom, idet hans lig ikke blev fundet efter ulykken. Han mistænkes for at optræde under pseudonymet Palle Gulvballe.
  • Mogens (Jan Monrad) – en besynderlig skabning, der blæser i sin kalapøjser.En kalapøjser er et stykke krydsarmeret grøn haveslange på 175 mm påmonteret en gul ballon. Aggregatet finder anvendelse som blæseinstrument, idet man puster ind i den ene ende, hvorved ballonen udvider sig. Når man giver slip falder ballonen sammen med et lille smæld, og når man er dygtig tillige med en snorkelyd. Kalapøjseren blev opfundet af Jan Monrad i 1983, netop fordi han skulle bruge en rekvisit til sin dengang nyudviklede figur Mogens.
  • Hansemann Luchter (Søren Rislund) – entertainer af tysk afstamning med et iltert temperament, som ofte optræder sammen med Mogens.
  • Dr. Leo Lummerkrog (Ole Fick) – læge/kvaksalver med usædvanlige seksuelle tilbøjeligheder.
  • Bjarlkram Rodaz – radiorapporter, forfatter og komponist.
  • Svend Dellepude (Søren Rislund) – Pladderballes store crooner med mange hits på samvittigheden.

Kommentarer (0)

Tilføj kommentar

Kommentar

Ved at indsende kommentaren accepterer du, at dine personoplysninger behandles i overensstemmelse med Mynewsdesks privatlivspolitik.