Skip to main content

TURBOWEEKEND - OFFENTLIGGØR TURNÉ TIL EFTERÅRET

Pressemeddelelse   •   Jul 02, 2012 12:26 CEST

For præcist en uge siden ankom Turboweekends tredje plade Fault Lines som gik direkte #1 på iTunes. Dagen blev fejret i Pumpehuset om aftenen, hvor de fire musikere spillede deres nye album live foran 400 fans, familie og venner. Denne intim-koncert fik fem stjerner med på vejen i musikmagasinet Soundvenue og det tegner derfor godt for sommerens festivaler, men også for efteråret i Danmark, hvor Turboweekend tager deres fest med rundt i landet. 17 steder bliver besøgt når Turboweekend tager afsted fra slutningen af september og frem til november.

TURNÉ:

29/9: Helsingør, Toldkammeret

4/10: Esbjerg, Tobakken

5/10: Rødovre, Viften

6/10: Holbæk, Elværket

12/10: Vordingborg, Stars

13/10: Albertslund, Forbrændingen

19/10: Århus, Voxhall

20/10: Viborg, Paletten

25/10: Horsens, Fængslet

26/10: Herning, Fermaten

27/10: Aalborg, Skråen

1/11: Odense, Posten

2/11: Roskilde, Gimle

3/11: Næstved, Vershuet

9/11: Kbh, VEGA

16/11: Grenå, Pavillonen

17/11: Kolding, Godset

Fault Lines viser helt nye sider af Turboweekend samtidig med at tidligere fans ikke bliver skuffede. Første single On My Side var Ugens Uundgåelige på P3 og ligger i øjeblikket i A-rotation. Pladen har fået følgende rosende ord med på vejen:

BT: 5/6

"alt på deres herlige nye album (lyder) legende let"

 Gaffa: 5/6

"mere elegance og flere finesser"

 Midtjyllands avis: 5/6

”Vellykket ’techo-pop’ med stor sanger”

 Ekstra Bladet: 4/6

"driftsikkert og velsmurt udspil"

 Metroxpress/Soundvenue: 4/6

"Koncertenergi og stærk sangskrivning"

 Politiken: 4/6

"Flabet god evne til at skrive stinkende hits"

 Berlingske: 4/6

"Deres hidtil stærkest udspil"

 Nordjyske: 4/6

"Et gansk vellykket album"

LYT TIL PLADEN HER:

 www.turboweekend.com

Biografi:

Turboweekend har allerede henrykket danske koncertgængere og anmeldere og placeret sig i folks bevidsthed med deres musik, der er den perfekte fusion mellem melodisk rock og dansable synth-pop. Og udover publikums anerkendelse modtog de i 2011 en Danish Music Award i katagorien Årets Danske Livenavn og blev tidligere samme år udnævnt til Årets Gennembrud ved P3 Guld-prisoverrækkelsen. Året før havde de Årets Hit (Trouble Is) ifølge musikmagasinet Gaffa, som overrakte prisen til bandet til deres award-show. De har solgt over 30.000 plader i både Danmark og resten af Europa og festet med folk overalt, hvor de smed deres show op.

Historien bag bandet starter tilbage i 2006. Turboweekend bliver dannet netop det år af de tre barndomsvenner Silas Bjerregaard, Morten Køie og Martin Øhlers Petersen i København. Senere kommer Anders Stig Møller med og bandet kan ved indgangen til 2012 kigge tilbage på to guld-sælgende album-udgivelser samt en gratis EP, som er downloadet mere end 20.000 gange via bandets hjemmeside.

Første album, Night Shift, udkommer i 2007 med bla. tre stærke singler; Into You, Wash Out og Glowing Vision, som alle finder vej ind på de danske radioers spillelister. Bandet bliver nomineret til både en Zulu Award og en P3 Guld pris begge steder i katagorien Årets Nye Danske Navn.

Det andet album, Ghost of a Chance, bliver sendt ud i 2009 og indholder hits som Trouble Is, After Hours, Something or Nothing og den smukke ballade Sweet Jezebel, der allesammen er medvirkende til at Turboweekend for alvor kommer ud over stepperne. Den afdøde DJ og musik-kender extraordinaire Kjeld Tolstrup udtaler:

 ”(Albummet) får deres ligeledes 80’er inspirerede kollegaer The Killers til at smage som en burger med alt for meget ost og alt for lidt kød!”

Seneste udgivelse er EP’en Bound, som bandet udgiver via deres hjemmeside og som har både Casper Clausen fra Efterklang, Quadrons sangerinde Coco O og Ty Bulmer fra New Young Pony Club med som gæster. Musikvideoen til anden single, Into the Pavement bliver lavet på baggrund af kreative bidrag fra bandets fans.

Turboweekend:

Silas Bjerregaard - vokal

Morten Køie - Bas

Martin Øhlers Petersen - Trommer

Anders Stig Møller - keyboard

Diskografi:

2010: Bound (EP)

2010: Ghost of a Chance – special edition

2009: Ghost of a Chance

2007: Night Shift

2006: Into You (single)

 

Priser:

2010:   Gaffa Prisen for Årets Danske Hit 2010 med Trouble Is

2011:   P3 Guld – P3 Gennembruddet

Danish Music Awards – Årets Danske Livenavn 2011

 

Koncerter (i udvalg):

Roskilde Festival: 2007, 2010

Smukfest: 2008, 2009, 2010, 2011

Spot Festival: 2008, 2009, 2010

Skive Festival: 2010, 2011

Northside Festival: 2010, 2011, 2012

By:Larm: 2009, 2010, 2012

 

 

 

 

 

 

Kommentarer (0)

Tilføj kommentar

Kommentar