MKL Invest

Dags att köpa in adressregister? MKL Invest ger tips på vad du ska tänka på för att inte bli lurad!

Press Release   •   Dec 16, 2013 18:28 EET

Med en uppsjö av mer och mindre seriösa aktörer på marknaden som erbjuder sina tjänster inom adressregister, ringlistor och e-post register kan det vara svårt för dig som företagare att veta vem man ska anlita och hur du vet att du faktiskt får valuta för dina surt förvärvade slantar. Med anledning av detta vill vi här ge dig som företagare några tips på vad du ska tänka på när du väljer leverantör av olika typer av affärsregister och förhoppningsvis kan vi på så vis skydda många från att bli lurade genom att kasta pengar i sjön på dåliga register.

1. Garanterad aktualitet – annars pengar tillbaka

Se till att den leverantör ni anlitar har en garanti på att deras adresser är aktuella! Vi har märkt att flera aktörer som erbjuder sina tjänster säljer dåligt uppdaterade register och det står inget i avtalsvillkoren om registrets aktualitet. Hos oss på www.mailadresser.nu innefattar varje order en garanti att minst 90% av alla adresser är aktuella men ofta når vi så högt som 97-98%. Om din leverantör inte kan garantera dig en aktualitetsnivå på informationen eller pengar tillbaka för icke aktuella poster så ska du välja en annan leverantör!

2. ”Billiga” utskick är oftast skräp – be att få ta del av mottagarlistan

Flera aktörer på marknaden har börjat erbjuda e-post utskick där de genomför ert utskick till sina adressregister eller låter er använda sitt ”unika” verktyg för att sända ut reklam till deras fantastiska databas. Problemet är bara att du som kund i de allra flesta fall inte har någon aning om hur kampanjen har gått eller hur mottagarlistan ser ut. Visst får du alltid statistik presenterad för dig men tyvärr så är det väldigt enkelt att ”salta” statistiken med siffror som du omöjligen kan verifiera eftersom du inte har tillgång till mottagarlistan. Du tvingas helt enkelt att blint lita på att företagets uppgifter till dig stämmer och kan inte verifiera om mailet skickats till rätt beslutsfattare eller till en rad ointressanta e-post adresser, privata mailboxar och dylikt vilket aldrig ger goda resultat.

Hos www.mailadresser.nu har du som kund vid utskick alltid möjlighet att beställa till ringlistor där mottagande företag presenteras tillsammans med mottagande beslutsfattares namn och position. Det betyder att ni kan föja upp varje mottagare över telefon! Förutom att det ger er en bättre säljprocess så har ni därmed alltså även möjlighet att verifiera att de mottagare som vi levererat faktiskt även mottagit ert utskick!

Om er leverantör inte kan erbjuda er att få ta del av en mottagarlista så att ni har möjlighet att själva verifiera mottagarna för ert genomförda utskick – välj en annan leverantör!

3. Skicka endast till beslutsfattare –generella e-post adresser ger nästintill ingen effekt!

Om ett företag erbjuder dig ett register med 75,000+ mottagare för 20,000kr och påstår att det är välinvesterade marknadsföringspengar ska du dra öronen åt dig. I liknande fall består registret utan tvekan av ostrukturerad information och/eller en massa generella e-post adresser som leverantören troligen hämtat via webben genom att använda en programvara som dammsuger webben på e-post adresser. Att betala ens 5,000 eller 10,000kr för ett sådant register är inte billigt utan tvärtom väldigt dyrt eftersom det inte kommer att ge er någon som helst ROI på investerat kapital.

En guldregel inom EDR är att identifiera sin målgrupp och sedan skicka sitt erbjudande direkt till den personen som kan ta ett beslut i frågan. M.a.o. behöver du en PERSONLIG e-post adress till beslutsfattaren t.ex. i formatet namn@foretaget.se. Du vill inte lägga några som helst pengar på generella adresser såsom t.ex. info@, kontakt@ etc. vilket är vad flera av våra konkurrenters register består av. Det är pengar i sjön.

Vi skulle vilja påstå att det är en bättre strategi att kontakta 500 noga utvalda mottagare som kan fatta ett köpbeslut gällande det ni erbjuder än att skicka ert erbjudande på måfå till 50,000 generella e-post adresser!

Köp endast personliga e-post adresser direkt till önskad beslutsfattare för att din EDR kampanj ska ha effekt och givetvis ska du alltid kräva att det finns en garanti på adressernas aktualitet eftersom många beslutsfattare byts ut, slutar, etc.

Om detta inte finns eller svaren är luddiga – välj en annan leverantör!

Hos www.mailadresser.nu erhåller du endast personliga e-post adresser till beslutsfattare med en idag branschunik aktualitetsgaranti.MKL Invest levererar adressregister och kontaktuppgifter till svenska beslutsfattare och har haft stort fokus på att även leverera personliga e-post adresser till beslutsfattare via sin sajt www.mailadresser.nu.