Skip to main content

Aktiebolag och bostadsaktiebolag kan nu anmäla ändringar av centrala ansvarspersoner på nätet

Lehdistötiedote   •   Syys 22, 2014 09:50 EEST

I Skatteförvaltningens och Patent- och registerstyrelsens (PRS) gemensamma nya e-tjänst är det nu möjligt att till handelsregistret anmäla ändringar i uppgifter som gäller styrelse, verkställande direktör, disponent, personer med rätt att företräda bolaget samt prokurister och revisorer. Dessutom kan ändringar göras i registret över mervärdesskattskyldiga, förskottsuppbördsregistret och arbetsgivarregistret.

Tjänsten kan anlitas av styrelseledamöter, verkställande direktörer eller disponenter i aktiebolag eller bostadsaktiebolag samt bolagens ombud, såsom bokförings- och advokatbyråer.

Kontroll av obligatoriska uppgifter och snabbare handläggning

Tjänsten handleder dig framåt steg för steg.  Den kontrollerar alla obligatoriska uppgifter om personer och bolag och påskyndar således handläggningen av anmälan. Dessutom ser tjänsten till att alla nödvändiga handlingar har bifogats till anmälningen innan den godkänns.

Den som loggar in i tjänsten måste ha en finländsk personbeteckning och nätbankskoder. Finländsk personbeteckning och nätbankskoder krävs också för att elektroniskt kunna underteckna ändringsanmälan.

Förmånligare att anmäla ansvarspersoner på nätet

Det är förmånligare att anmäla ansvarspersoner till handelsregistret på nätet än på papper. En extra avgift på 45 € tas ut för pappersanmälan. Däremot är det alltid avgiftsfritt att anmäla ändringar till Skatteförvaltningen.

Den nya tjänsten ingår i företags- och organisationsdatasystemets servicetjänst FODS.

Det är också möjligt att starta aktiebolag på nätet och anmäla företagens adress- och kontaktuppgifter.

För ytterligare information kontakta:
Paula Väliverronen, överinspektör, Skatteförvaltningen, tfn 020 612 5201
Esa Kosonen, överinspektör, Patent- och registerstyrelsen, tfn 040 700 7351

Ytterligare information: http://www.ytj.fi/svenska/

Den 21 oktober 2014 ordnas en eftermiddagskurs om aktuella ärenden vid handelsregistret. Läs mer på Patent- och registerstyrelsens webbplats: http://www.prh.fi/fi/tutustu_ja_asioi/prh_koulutuspalvelut/kurssit/kaupparekisterinajankohtaisiltapaiva.htm


 

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Agree With Privacy Policy