Skip to main content

FODS informations- och e-tjänster fortsatt populära - 16,9 miljoner företagssökningar i fjol

Lehdistötiedote   •   Helmi 21, 2013 10:30 EET

Under 2012 gjordes 16,9 miljoner företagsinformationssökningar i Patent- och registerstyrelsens (PRS) och Skatteförvaltningens gemensamma informationstjänst FODS, vilket är ungefär lika många som år 2011.

Redan över hälften av anmälningarna om företags och sammanslutningars adress- och andra kontaktuppgifter görs elektroniskt i servicetjänsten FODS. Antalet e-anmälningar om ändring av kontaktuppgifter steg till drygt 17 800, vilket är cirka 4 procent fler än 2011.

Antalet besökare i informationstjänsten FODS ökade också och uppgick till över 3,4 miljoner. Ökningen var över 1 procent.

FODS tjänster

Informationstjänsten FODS, som är gratis och öppen för alla, har under sin över tioåriga historia blivit ett uppskattat nätvarumärke. Tjänsten används för att kontrollera grunduppgifterna om företag, sammanslutningar och stiftelser som är antecknade i PRS och Skatteförvaltningens register.

I slutet av 2009 utvidgades FODS genom att införa en elektronisk servicetjänst där det är möjligt att lämna in anmälningar i registerärenden till både PRS och Skatteförvaltningen samt ge bemyndiganden för anmälning. En ny tjänst för att starta aktiebolag elektroniskt lanserades i slutet av 2012. Det är också möjligt att ta del av färdiga anmälningar och bemyndiganden i FODS.

Alla FODS-tjänster finns på adressen www.ytj.fi.

Ytterligare information:

Louna Kiuru, rådgivande jurist, Patent- och registerstyrelsen,
tfn 029 509 5447,

Paula Väliverronen, överinspektör, Skatteförvaltningen,
tfn 040 847 8127

Edistämme teknistä, taloudellista ja yhteisöllistä kehitystä niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin. Rekisteröimme yritykset, säätiöt ja yhdistykset. Tutkimme ja myönnämme patentit, hyödyllisyysmallit, tavaramerkit ja mallisuojan. Meillä on monipuoliset neuvonta-, tieto- ja koulutuspalvelut. www.prh.fi

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Agree With Privacy Policy