Skip to main content

Patentinformation hjälper företag till framgång – nya tjänster från PRS

Lehdistötiedote   •   Elo 05, 2015 11:20 EEST

Patent- och registerstyrelsen (PRS) har lanserat tre nya tjänster som hjälper uppfinnare och företag att exempelvis ta reda på om en uppfinning uppfyller patenterbarhetskriterierna eller vad konkurrenterna patenterar.Det finns flera avgiftsfria patentdatabaser på nätet men det kan vara jobbigt och tidskrävande att söka i patentinformation.Som ett alternativ till granskning på egen hand erbjuder PRS sina granskningstjänster.

Det lönar sig att utnyttja expertisen hos PRS över 100 prövningsingenjörer, som är specialister på patentsökningar.

Granskningar anpassade efter företags behov

PRS granskningstjänster kan exempelvis besvara frågorna nedan.

PRS nya och tidigare granskningstjänster inom patent:

1. Vad händer inom ett visst teknikområde?

  • Utredning av teknikens ståndpunkt

2. Vad gör konkurrenterna?

  • Konkurrentuppföljning

3. Är en uppfinning patenterbar?

  • Nyhetsgranskning. NYTT:Granskning till fast pris utöver den skräddarsydda tjänsten med timbaserad avgift.
  • Förhandsgranskning av en uppfinning i realtid. Denna tjänst går ut på att reda ut nyheten i en idé tillsammans med PRS prövningsingenjör.
  • NYTT: Patenterbarhetsbedömning. Denna tjänst går ut på att efter en utförd nyhetsgranskning reda ut om en uppfinning uppfyller patenterbarhetskriterierna, dvs. om den är ny, har uppfinningshöjd och kan tillgodogöras industriellt.

4. Kan någon annans patent hindra uppfinnaren/företagaren från att dra nytta av sin produkt?

  • Handlingsfrihetsutredning. Denna tjänst går ut på att ta reda på om det finns patent som kan hindra uppfinnaren/företagaren från att utnyttja sin produkt kommersiellt eller från att vidareutveckla sin idé.

5. Är ett patent giltigt?

  • NYTT: Validitetsgranskning. Denna tjänst går ut på att reda ut om skyddet för ett patent som ska licenseras är relevant eller att söka efter nyhetshinder för att få konkurrentens patent upphävt.Tjänsten utesluter patent som har beviljats av PRS.

Mer information finns på PRS webbplats prh.fi.

Vi främjar den tekniska och ekonomiska utvecklingen och samfundsutvecklingen både nationellt och internationellt. Vi har hand om registreringen av företag, stiftelser och föreningar. Vi granskar och meddelar patent samt registrerar nyttighetsmodeller, varumärken och mönster. www.prh.fi/sv

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Agree With Privacy Policy