Skip to main content

Tre av fyra varumärkesansökningar lämnas in på nätet

Lehdistötiedote   •   Touko 15, 2014 09:16 EEST

Det har blivit allt vanligare att lämna in varumärkesansökningar på nätet. I början av 2014 lämnades cirka 78 procent av nationella varumärkesansökningar in via Patent- och registerstyrelsens (PRS) e-tjänst för varumärkesansökningar. I fjol var andelen elektroniska ansökningar cirka 55 procent av alla ansökningar.


Sommaren 2013 införde PRS en ny e-tjänst för varumärkesansökningar. Tjänsten var resultatet av ett internationellt projekt under ledning av KHIM, dvs. Kontoret för harmonisering i den inre marknaden, och Finland var pilotland.


Från och med början av 2014 har det varit förmånligare att lämna in varumärkesansökningar elektroniskt än att lämna in dem på pappersblanketter. Grundavgiften för en elektronisk ansökan är 215 euro, medan motsvarande ansökan på papper kostar 250 euro. Skillnaden beror delvis på att uppgifterna i de elektroniska ansökningarna överförs automatiskt till vårt nya handläggningssystem för varumärkesansökningar. Detta minskar det arbete som går åt till att exempelvis mata in och kontrollera uppgifter.


För ytterligare information kontakta:
Tuulimarja Myllymäki
Rådgivande jurist
Tfn 029 509 5399

 

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti