Bokpil

Bokpil på Helsingfors bokmässa 2019

Pressmeddelande   •   Okt 01, 2019 13:41 EEST

Följ med på lättlästa äventyr! Bokpil firar 25 lättlästa finlandssvenska titlar med start på Helsingfors bokmässa 2019 och fortsättning under hela år 2020. Medarrangörer är Colorit ry.rf. och Luckan i Helsingfors.

Programmet finns här. Vi presenterar nya böcker och diskuterar om artificiell intelligens, skriva på flera språk, minoriteter och att ha hund.

Jubileet är unikt för Svenskfinland och även för Finland och Sverige. Från en bokidé har Bokpil utvecklat den finlandssvenska lättlästa bokutgivningen till att omfatta 25 titlar för alla åldersgrupper.

Bokpil har också skapat Pedagogiskt lättläst, litteratur som stöder skolans läroplan.

De lättlästa böckerna handlar om aktuella och viktiga teman. Tre författare och en illustratör arbetar idag med böckerna och med att utveckla extramaterial som kan användas i undervisningen i skolan. På bokmässor och evenemang utökas teamet med medarbetare från Finland och Sverige.

Bokpil går i täten för lättlästa publikationer och utveckling av metoder och material också internationellt. Böckerna har översatts till engelska och andra språk, och fler är på kommande.

I Bokpils nya faktabroschyr om lättläst berättar vi vad lättläst är, för vem och varför lättläst behövs. Också Bokpil, våra författare, illustratör och teman samt Pedagogiskt lättläst presenteras. Läs broschyren på Bokpils nätsida.

Bokpil ger ut lättlästa pappers- och e-böcker inom olika genren, för alla åldrar och på flera språk. Bokpil arrangerar också evenemang kring lättläst i Norden och Europa.

Bokpil

Villa Bokpil (böcker)