Fazer Suomi

Dagarna blir längre, och nu är det dags att presentera sommarnyheterna från Fazer Bageri

Lehdistötiedote   •   Maalis 25, 2015 09:40 EET

Vinnare i smaktest: Fazer Puikula Graham 300 g

Den mest köpta brödnyheten 2014 Fazer Puikula Havre* kompletteras nu med fullkornsbrödet Graham. Barnfamiljernas favoriter Havre och Graham blir läckert knapriga i brödrosten men smakar också gott direkt ur påsen. Enligt ett blindtest för konsumenter var nya Fazer Puikula Graham både godare och färskare än en konkurrerande produkt**. Och med hjälp av receptet på förpackningen förvandlar du brödet till en smaklig sommarmåltid för hela familjen i en handvändning.

Nyheten bakas på Fazers bageri i Vanda.

Källor:
* Nielsen Paneltrack 52 veckor fram till 28.12.2014,
** Foodwest blindtest 11/2014, N=103

Finsk klassiker förnyas

Fazer Paahto är det klassiska rostbrödet som lanserades redan 1966. Nu har hela produktfamiljen Fazer Paahto inklusive förpackningarna förnyats.

Varje egenskap hos nya Fazer Paahto-serien har utvecklats för att garantera det bästa rostningsresultatet.

Och det nya receptet gör brödet ännu smakligare.
Den knapriga ytan och det mjuka innanmätet gör Fazer Paahto till en perfekt smakupplevelse.Fazer Paahto bakas i Finland på mjöl från Fazer Mill & Mixes.

Säsongssmaken smakar sommar: Oululainen Pullava Jordgubbslängd 420 g

Den enkla stugdelikatessen Pullava Jordgubbslängd återlanseras. Pullava-längderna, liksom alla Oululainens produkter, bakas i Finland.

Liten i storlek, stor i smaken: Fazer Mini Mud Cake 85 g och Mini Morotskaka 85 g

Nya Fazer Minikakor ger maximala smakupplevelser i ett minimalt format. Chokladälskarnas vän Mini Mudcake innehåller äkta Fazer-choklad. Krispig på ytan och lagom fuktig inuti – Mini Mudcake är helt enkelt oemotståndlig. Fazer Mini Morotskaka är i sin tur en särskilt krämig morotskaka, eftersom den har ostkräm både på och inuti kakan. Nyheterna bakas på Fazers fabrik i Vanda, bredvid chokladfabriken.

Nyhet till 60-årsjubileet: Oululainen Mörka Surskorpor 215 g

Finländarnas storfavorit Oululainen Surskorpor fyller 60 år. Vi firar jubileumsåret med en ny sorts surskorpa, som har en förfinat mörk och något söt smakprofil. Den lite speciella surskorpan passar utmärkt med till exempel kallrökt lax eller ost, men eftersom den är så näringsrik är den också ett perfekt vardagsmål. De mörka surskorporna innehåller hela 20 % fibrer.

Oululainen Surskorpor har tillverkats med gedigen kompetens på bageriet i Lahtis sedan 1955.

Rejäl storlek och mild smak: Fazer Havresemla 350 g

Superpopulära Fazer Ostsemlas kompis Fazer Havresemla är en ny semla, vars milda havresmak även tilltalar minstingarna i familjen.
Surdegen ger semlorna ett mjukt och saftigt tuggmotstånd och en långvarig färsk smak. Nyhetssemlorna bakas på inhemsk spannmål i Finland.


Mer information

Oululainens produkter: Senior Brand Manager, Antti Kuisma, Fazer Bageri Finland, tfn 050 330 8250
Fazers produkter: Senior Brand Manager, Laura Siltanen, Fazer Bageri Finland, tfn 040 777 2817
kommunikationsdirektör Satu Ikäheimo, Fazer-koncernen, tfn 050 380 4996
fornamn.efternamn@fazer.com

På webbplatsen www.fazer.fi/leipa får du mer information om näringsrekommendationerna och tips på hur bröd kan användas på ett mångsidigt sätt.


Tryckbara produktbilder

www.fazergroup.com/pictures,”Media_Press”,”Bread novelties, Summer 2015”
Kommunikationskoordinator Minnamari Mattila, tfn 046 851 3552

Fazer är ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr- och kexprodukter samt måltids- och cafétjänster. Koncernen har egen verksamhet i åtta länder och export till över 40 länder. Fazers mission är att skapa smakupplevelser. Företagets framgång har sedan etableringen 1891 grundats på bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, de kunniga medarbetarnas passion och företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. Målsättningen är att dela ett gott liv, varenda dag. Fazer-koncernens omsättning uppgick till knappt 1,7 miljarder euro år 2013, och antalet anställda är över 15 000. Fazers verksamhet styrs av de etiska principerna som grundar sig på koncernens värderingar och FN:s Global Compact.

När ni vill ha något gott