Eduskunta

Eduskuntatalon uusi sisäänkäynti parantaa esteettömyyttä

Lehdistötiedote   •   Marras 10, 2010 12:13 EET

Eduskunnan varapuhemies Seppo Kääriäinen vihki Eduskuntatalon uuden vierailijasisäänkäynnin käyttöön tiistaina 9.11.2010. Uusi esteetön sisäänkäynti palvelee eduskuntaan saapuvia ryhmiä ja lehterivieraita. Uusi yleisösisäänkäynti sijaitsee Eduskuntatalon pääportaiden oikealla puolella, pohjoissiiven päädyssä.

 Eduskunnan käynnissä olevan peruskorjauksen yksi lähtökohta on rakennuksen fyysisen esteettömyyden parantaminen. Rakennus on esteetön, kun se on kaikkien käyttäjien kannalta toimiva, turvallinen ja miellyttävä käyttää. Esteettömyys palvelee myös demokratiaa, koska se parantaa kansalaisten mahdollisuuksia vierailla eduskunnassa ja tavata kansanedustajia. Peruskorjaus etenee vaiheittain, yksi rakennus kerrallaan. Näillä näkymin vuonna 1931 valmistunut Eduskuntatalo peruskorjataan vuosina 2015 ja 2016. Peruskorjauksen muita tavoitteita ovat mm. talotekniikan uusiminen, energiatehokkuuden lisääminen, ympäristönäkökohtien parempi huomioiminen sekä rakennuskannan museaalisten arvojen säilyttäminen.