Invenire Market Intelligence Oy

Havtorn och blåbär i Ålandsmejeriets nya yoghurtar

Lehdistötiedote   •   Helmi 27, 2014 10:24 EET

Ålandsmejeriet lanserar nya, smaksatta yoghurtar på fastlandet i februari 2014. Smakkombinationerna är havtorn med vanilj och blåbär med nypon. De laktosfattiga yoghurtarna har mjuk, fyllig och slät karaktär.

En smak av Åland

De nya yoghurtsmakerna är som en vindpust från Ålands stränder och skogar och bjuder på en äkta åländsk smakupplevelse. Yoghurtarna tillverkas småskaligt och av mjölk med naturligt varierande fetthalt (3,9 - 4,5 %). All mjölk är producerad på Åland, av andelslagets 43 mjölkgårdar.

- De smaksatta yoghurtarna är uppföljare till vår populära naturella yoghurt. De nya produkterna erbjuder en läcker och hälsosam smakupplevelse vid frukostbordet eller som mellanmål. De innehåller vitamin- och näringsrika bär, låg sockerhalt och Acidofilus- och Bifidus-bakterier, säger Stefan Blomqvist, försäljningschef på Ålandsmejeriet.

Försäljningssuccé på Åland

Ålandsmejeriets smaksatta yoghurtar har redan varit en försäljningssuccé på Åland. Nu finns de klarblåa förpackningarna att hitta även i fastlandets välsorterade kyldiskar.  1-litersförpackningarna är prydda med fotografier av blåbär respektive havtorn. Konsumentpriset är ca 3,00 EUR. 

Mer information:

Stefan Blomqvist, försäljningschef, Ålandsmejeriet, tel. 040 576 43 44, e-post: stefan.b@aca.axPatricia Wiklund, presskontakt, Invenire Oy, tel. 040 822 88 48, e-post: patricia.wiklund@invenire.fi


”Vi känner våra bönder – de känner sina kor.”  
Ålandsmejeriet är ett skärgårdsmejeri som tillverkar ost, skärgårdssmör och naturell yoghurt för konsumenter i Finland och Sverige. I tillverkningen används mjölk endast från åländska gårdar. Produkterna tillverkas helt utan eller med minsta möjliga mängd tillsatsämnen. Ålandsmejeriet jobbar miljövänligt och har en egen biogasanläggning. Mejeriet behandlar ca 15 miljoner liter mjölk per år och omsatte drygt 20 miljoner € år 2013. Andelslaget ägs idag av 43 åländska mjölkproducenter. På Åland säljer andelslaget även färskmjölksprodukter och glass samt driver bageriet Ålandsbagarn. Läs mera: www.alandsmejeriet.ax