Travellink

Hit reser finländarna i jul

Lehdistötiedote   •   Joulu 17, 2013 11:05 EET

Ho ho hello. London är det hetaste resmålet i jul.
I vilket fall för finländare, norrmän och svenskar.
Danskarna åker helst någon helt annanstans. Till Wien.

Det visar färska siffror från internetresebyrån Travellink, som undersökt* drygt 17 000 nordbors resemönster mellan jul och nyår.

− Finländare och danskar reser mer i jul än förra året medan svenskar och norrmän har dragit ned på resandet under samma period, säger Anne-Marjut Väänänen, chef Travellink Finland.

Det är Europas storstäder som gäller för nästan hela slanten. Utanför Europas gränser är det bara Thailands huvudstad Bangkok som platsar på julresornas topp-fem-lista.

− Vi ser en tydlig trend i finländarnas resande över helåret. När vi väl reser så är vi borta i fler antal dagar, säger Anne-Marjut Väänänen.

Det är en bra jul- och nyårshelg i år. I vilket fall för alla som vill ta ut få semesterdagar men ändå vara lediga länge.

− Eftersom jul- och nyårshelgen är lång i år ser vi att många resor bokas sent. Och, det bästa av allt, det finns fortfarande många resor kvar till en billig peng, säger Anne-Marjut Väänänen.

Topp-fem-lista juldestinationer
Siffran inom parentes är fjolårets placering.

Hit reser finländarna i jul

1.  London (2)
2.  Berlin (4)
3.  Bangkok (1)
4.  Malaga (8)
5.  Paris (5)

Hit reser svenskarna i jul

1.  London (1)
2.  Bangkok (3)
3.  Berlin (4)
4.  Paris (7)
5.  Köpenhamn (2)

Hit reser danskarna i jul

1.  Wien (11)
2.  Paris (7)
3.  Bangkok (1)
4.  London (2)
5.  Amsterdam (10)

Hit reser norrmännen i jul

1.  London (1)
2.  Bangkok (2)
3.  Köpenhamn (3)
4.  Paris (5)
5.  Amsterdam (7)

För mer information:
Anne-Marjut Väänänen
, chef Travellink Finland
Mobil: +358 41 5222 322

E-post: anne-marjut.vaananen@travellink.com

* Undersökningen är baserad på bokningar gjorda fram till den 28/11 med avresor under perioden den 16 december 2013 till den fjärde januari 2014.


Travellink är Nordens ledande internetresebyrå med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Företaget har tre affärsområden; privatresor, affärsresor och konferens & event. Travellink ingår tillsammans med eDreams, Go Voyages och Opodo i ODIGEO, Europas största internetresebyrå. ODIGEO finns representerat i totalt 40 länder i Europa, Nordamerika, Sydamerika, Asien, Afrika, och Oceanien. Företaget erbjuder ett stort utbud av flyg, hotell, hyrbilar och kombinationen av flyg och hotell.