Press release -

22 Labtech lanserar på den Nordiska marknaden ny ALFA-snabbtest för klinisk diagnos av allergi som alternativ till pricktest

Det finländska företaget 22 Labtech och tyska Dr. Fooke Laboratorien GmbH har bundit avtal om distribution av in-vitro diagnostikprodukter. Avtalet träder i kraft genast och ger 22 Labtech ensamrätt till försäljning, marknadsföring och distribution av alla Dr. Fookes produkter i Norden.

22 Labtech lanserar nu alternativa produkter och helt nya produktkoncept för klinisk diagnos av allergi och autoimmuna sjukdomar. Det mest anmärkningsvärda av dessa är ALFA-snabbtestet (Allergy Lateral Flow Assay) för kvalitativ bestämning av allergenspecifika IgE-antikroppar eller totalmängden IgE-antikroppar i helblod. Analysen av ALFA-snabbtestet tar endast 20 minuter. Testen är ett verkligt alternativ till hudtestning och har utmärkt likhet med ELISA-tester. Även en bärbar läsare för analys av resultaten finns tillgänglig.

Dr. Fookes innovativa mätningssystem bygger på 25 års vetenskaplig och teknisk utveckling av produkter för diagnos av allergi och autoimmuna sjukdomar. Företaget har utmärkta forskningsförhållanden nära Düsseldorf som möjliggör vidare produktutveckling, optimering av användarnas behov, samt högklassiga tillverkningsprocesser.

TILLÄGGSINFORMATION:

22 Labtech (http://www.22labtech.com/se/)
VD Jan Nyberg
Telefon:
+358 40 501 7661
info@22labtech.com

Dr. Fooke Laboratorien GmbH (www.fooke-labs.de)
VD Dr. Margrit Fooke-Achterrath
Telefon:
+49 2131 29840
information@fooke-labs.de

Topics

  • Health, Health Care, Pharmaceuticals

22 Labtech erbjuder högkvalitativ laboratorieteknik i de nordiska länderna. 22 Labtech fokuserar sig på laboratorieprodukter som har utvecklats och tillverkats i Tyskland.