Tiedote -

Pressmeddelande: Svensk matkassejätte investerar i Finland

Det svenska matkasseföretaget Linas Matkasse ger sig in på den finska marknaden. Linas Matkasse gör en investering i det finska företaget Keittiökaveri, som samtidigt byter namn till Sannan Ruokakassi efter grundaren Susanne Lindroos. Investeringen gör det möjligt för Sannan Ruokakassi att satsa på en stark tillväxt på den finska marknaden. Linas Matkasse finns sedan tidigare på tre marknader.

Linas Matkasse är Sveriges överlägset största matkasseföretag, som varit med och gjort matkassen till en verklig folksuccé i både Sverige och Norge, under namnet Adams Matkasse. Företaget finns även representerat i Holland (Mathijs Maaltijdbox). Totalt omsätter bolaget nu över 1 miljard SEK och levererar sammanlagt över 55 000 matkassar varje vecka.

I Finland är onlinehandeln med mat ännu blygsam, vilket gör marknaden intressant. Sannan Ruokakassi har som målsättning att redan i år bli störst på hemlevererad mat i Finland. Redan under våren har företaget lyckats fyrfaldiga sina veckoleveranser.

- Vi har under våren garanterat varit det snabbast växande företaget i matbranschen i Finland.

Nu vet vi att det finns en väldig efterfrågan på matkassar i Finland och vågar satsa på fortsatt stark tillväxt, säger Susanne Lindroos, VD för Sannan Ruokakassi.

God och hälsosam mat i fokus

Sannan Ruokakassi erbjuder en lättare vardag för familjer som trots tidspress vill njuta av god och hälsosam mat som lagas från grunden. Matkassarna innehåller recept och råvaror till vardagsmiddagar och levereras hem till kunden. Med hjälp av matkassen sparar kunden både tid, pengar och möda.

- Vi vill bjuda på god mat som hela familjen gillar. Då jag planerar recepten och menyerna varvar jag bekanta smaker med nya och spännande ingredienser och kryddor. Matkassen är ett jättebra sätt för barnen att bekanta sig med nya smaker, och de vuxna får inspiration i matlagningen, säger Susanne, som även står bakom recepten i matkassarna.

Sannan Ruokakassi har fokus på rena råvaror, med inhemskt kött och fisk liksom även säsongens bästa råvaror. Varje måltid är en genomtänkt helhet.

- Att laga god vardagsmat från grunden ska inte vara svårt, men det kräver planering och där kommer matkassen in. Jag vill ge familjer en chans att sitta ner vid en god middag också mitt i en jäktig vardag, det tycker jag är väldigt värdefull tid, säger Susanne.

Namnet byts, leveransområdet växer

Från och med augusti heter Keittiökaveri alltså Sannan Ruokakassi. Produktsortimentet förnyas, men grundidén är densamma: en hemlevererad matkasse med enkel, god och variationsrik vardagsmat.

- Vi är väldigt glada över hur väl våra matkassar har tagits emot bland kunderna. Vi tror att vi har alla chanser att nå en likadan tillväxt som matkassarna gjort i Sverige och Norge, säger Susanne.

Under hösten kommer leveransområdet att utvidgas till att omfatta tätorterna i hela Nyland. Kring årsskiftet hoppas man nå även Tammerfors och Åbo.

Speciellt barnfamiljer har nappat på trenden med matkassar, men Sannan Ruokakassis matkassar passar bra även för mindre familjer, äldre och yngre.

- Om du uppskattar en lättare vardag och god, hälsosam mat som lagas från grunden, har vi något för dig, lovar Susanne Lindroos.

Ta kontakt med

Sannan Ruokakassi!

Susanne Lindroos

susanne@sannanruokakassi.fi

040 534 8778

Markus Haakana

markus@sannanruokakassi.fi

0400 959 514

www.sannanruokakassi.fi

Aiheet

  • Talous, rahoitus