Ford GT 347 km/óra végsebességgel

A valaha volt leggyorsabb sorozatgyártású Ford, a GT kínálja a legmagasabb végsebességet és a leggyorsabb köridőt

• Teljes körű aktív dinamikai rendszereinek köszönhetően a vadonatúj Ford GT végsebessége 347 km/óra, vagyis ez az autó minden idők leggyorsabb sorozatgyártású Fordja
  • Remek teljesítmény-tömeg aránya és a szegmens legfejlettebb aktív futóműrendszere révén a Ford GT jobb köridőket fut, mint fő versenytársai
  • Az aktív dinamikai rendszerek minden sebességtartományban optimális leszorító erőt, légellenállást és kiegyensúlyozottságot biztosítanak, így az autó bármilyen felkészültségi szintű vezető számára magasabb sebességet és biztonságosabb vezetést kínál

DEARBORN, Michigan, 2017. január 25. – A vadonatúj Ford GT EcoBoost motorja a legnagyobb teljesítményű a márka összes ilyen technológiájú erőforrása közül, s ehhez a teljesítményhez kimagasló aerodinamikai hatékonyság és fejlett dinamikai rendszer társul – nem csoda hát, hogy 347 km/órás végsebességével a Ford GT minden idők leggyorsabb sorozatgyártású Fordja.

Pályaversenyekre optimalizált formatervével a lenyűgöző sebességre képes Ford GT a márka versenysportos múltja előtt tiszteleg. A 2016-os fejlesztési időszak tesztjei során – ahol minden autó új folyadékokkal, friss gumiabroncsokkal és optimális futómű-beállításokkal, azonos körülmények között és ugyanazzal a pilótával futott – a Ford GT a kanadai Calabogie Motorsports Park versenypályán jobb köridőt futott, mint a McLaren 675LT és a Ferrari 458 Speciale:

Ford GT: 2:09.8

McLaren 675LT: 2:10.8

Ferrari 458 Speciale: 2:12.9

“A Ford GT minden porcikája a teljesítményt szolgálja,” mondta el Raj Nair, a Ford Motor Company termékfejlesztésért felelős ügyvezető alelnöke és műszaki főmunkatársa. “A karbonszálas építési móddal sikerült jelentős mértékben csökkenteni a tömeget. Ezt a megtakarítást aztán ott használtuk fel, ahol ez sokkal fontosabb: a teljesítmény, ezen belül pedig főleg az aktív menetdinamika terén. Így az autó még gyorsabbá vált.”

A SAE mérése szerint az amerikai specifikációjú modell teljesítménye 647 lóerő, forgatónyomatéka pedig 746 Nm, vagyis a Ford új, 2,5 literes V6-osa erősebb, mint bármely más sorozatgyártású EcoBoost motor, így a Ford GT az eddigi leggyorsabb autó, amely valaha is a Kék Ovál emblémát viselte. A motor forgatónyomatékának 90 százaléka már 3500 1/perc fordulatszámtól rendelkezésre áll.

“Mindig is számítottunk arra, hogy az EcoBoost V6-os remekül teljesít majd a Ford GT-ben,” nyilatkozta Dave Pericak, a Ford Performance globális igazgatója. “A hajtásláncot a Daytona Prototípus versenyautóban teszteltük, amely két szezont futott az IMSA bajnokságban, az utolsó évadban pedig már a Ford GT szerepelt. Nagyon elégedettek vagyunk a működésével – mind a versenypályán, mind pedig közúton.”

Kevesebb, mint 1400 kg üres tömegével a Ford GT két fő vetélytársa, a McLaren 675LT és a Ferrari 488 között helyezkedik el. Az autó amerikai specifikációjú változatának teljesítmény-tömeg aránya 2,14 kg/lóerő.

A futóműben és az aerodinamikában alkalmazott aktív dinamikai rendszerek minden sebességtartományban optimális leszorító erőt, légellenállást és kiegyensúlyozottságot biztosítanak, így az autó bármilyen felkészültségi szintű vezető számára nagyobb sebességet kínál.

A Ford GT azóta újra bebizonyította, mire képes, hiszen kategóriagyőzelmet aratott Le Mans-ban, és sok más pályán is elsőként ért célba a tavalyi IMSA és WEC bajnokságokon. A nagy teljesítményű pályaverseny-változat számos megoldása a sorozatgyártású Ford GT-be is bekerül, új magasságokba emelve a fejlett aerodinamikájú, csúcskategóriás futóművel felszerelt szupersportkocsi teljesítményét.

További információk a Ford GT modellről: www.fordgt.com.