Rendkívül sikeres első negyedévet zárt a Ford Magyarországon

News   •   Apr 01, 2019 18:27 CEST

Az új Ford Focus továbbra is a Ford legsikeresebb személyautó modellje Magyarországon

Budapest 2019. április 1. -Kimagasló értékesítési számokat elérve, rendkívül sikeres március hónappal zárta az első negyedévet hazánkban a Ford: a múlt hónapban Magyarországon gazdára találó 2127 új Ford 13,6 százalékos piaci részesedést jelent a magyarországi személyautó és haszongépjármű piacon.

Focus – 20 éves történelem

A Ford több mint hétmillió Focus-t értékesített az európai piacokon 2018-ig, világszerte pedig 16 millió darab talált gazdára azóta, hogy 1998-ban megjelent az első, forradalmian újnak számító modell generáció.

„Tavalyi hazai eladásainknak majdnem az egyharmadát tették ki a közepes méretű családi autók, ami vállalatunk és ügyfeleink számára egyaránt nagyon fontos szegmens. A Ford személyautó palettájának legnépszerűbb modellje a vadonatúj Focus.” – mondta el Szamosi Viktor a Ford Magyarország ügyvezetője.

„Focus tavaly nyári bevezetése új korszakot nyitott a Ford életében a technológia, a kényelem, a térkínálat és a vezetési élmény terén az európai középméretű autók mezőnyében. Az új Focus hat eltérő egyéniségű modellváltozattal (Trend Titanium, ST-Line, Vignale ST és Active) érkezik hazánkba, és tavaly ősszel, az 5 ajtós és 4 ajtós verzió bevezetése után a kombi változat megérkezésével vált teljessé a paletta, melyre azóta is töretlen érdeklődés mutatkozik.” – avat be Nagy András a Ford kereskedelmi igazgatója.

A kishaszongépjármű piac

Idei év első három hónapjában a kishaszongépjárművek piacán összesen 6244 darab új haszonjárművet helyeztek forgalomba Magyarországon. A haszonjármű piac össz. értékesítése 23,3 százalékos növekedést mutatott az első negyedévben, melyből a Ford közel 60 százalékkal vette ki a részét. A Ford az első negyedévben eladott 2010 darab haszongépjárművel továbbra is toronymagasan vezet a magyar piacon. A haszonjárműpiac közel felét (48,5%) adó un. kishaszonjármű szegmensben a Ford Transit és Transit Custom modellekkel összesen 902 darabbal áll az élen.

A Pick-up kategóriában, amely a haszonjármű piac negyedét adja (26,2%), és a haszonjármű piacon belüli részesedése évről évre növekszik – a Ford Ranger az egyeduralkodó, 887 darabos első negyedéves eladott darabszámával 54 százalékos részesedést tudhat magáénak.

Attached Files

Word document

Comments (0)

Add comment

Comment

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's Privacy Policy.