Blogikirjoitus -

5 tapaa oppia espanjaa matkustettaessa Latinalaista Amerikkaa

Vain harvoilla ihmisillä, jotka puhuvat englantia Latinalaisessa Amerikassa, on hyödyllistä puhua espanjaa, kun matkustat sinne. Vaikka monissa osissa maailmaa on mahdollista päästä mukaan englannin, kansainvälisen kielen, se ei ole niin paljon Etelä-ja Keski-Amerikassa. Myös tarjoilijoille, myyjille ja jopa matkaoppaana on tavallista, että puhutaan vain espanjaksi, mikä luo suuremman kielimuurin joillekin. Jos aiot matkustaa Latinalaiseen Amerikkaan, se epäilemättä auttaa sinua oppimaan jotain espanjalaista.

Mutta jos vain ajatus uuden kielen oppimisesta saa sinut kulkemaan kukkuloiden läpi, vakuutan teille, että et ole täysin kadonnut puhumatta espanjaa. Käden eleillä ja muilla viestintävälineillä voit matkustaa Keski- ja Etelä-Amerikkaan.

Esimerkiksi yksi matkakumppaneistamme vietti vuotta Latinalaisessa Amerikassa puhumattakaan espanjasta. Hän teki sen hyvin, vaikka minun piti häiritä häntä hieman. Jonkin aikaa tuntui siltä, että ainoa sana, jonka hän tiesi, oli "käytetty" (mikä tarkoittaa "tarvitsen"). Sanoin, että hän seurasi sanaa englanniksi, mitä hän halusi. Tarvitsen vettä! Tarvitsemme ruokaa! WC-paperia tarvitaan!

Pienellä kärsivällisyydellä tämä toimii, vaikka et halua käyttää ystäväni tekniikkaa, mutta haluat käyttää listan lauseita oppaassasi. Jos noudatat tiukasti Backpacker Hostel -alueella, voit myös mielelläsi tietää, että useimmat hostellit ovat kaksikielisiä.

Se ei kuitenkaan ole ihanteellinen tapa matkustaa Keski- tai Etelä-Amerikassa. Jos haluat tehdä elämästä paljon helpompaa tiellä, on varmasti hyödyllistä oppia paikallista kieltä.

Jopa kyky pyytää ohjeita, vaihtaa miellyttäviä kommentteja tai neuvotella hinnoista on erittäin arvokasta. Sinua vähemmän nähdään tyypillisenä "Gringtouristina", mikä merkitsee vähemmän varkauden yrityksiä ja yleensä hyödyllisempää asennetta. Ja hieman espanjalaisella elementillä, voit vuorovaikuttaa enemmän mielekkäästi paikallisten kanssa ja saada enemmän kulttuurisia kokemuksia.

Jos aiot oppia hieman espanjalaista ennen matkaa tai matkustaa Latinalaiseen Amerikkaan, tässä on eräitä erinomaisia tapoja tehdä se:

1. Kuuntele äänikursseja

Äänikurssit, joissa on paljon retkeilijöitä Latinalaisesta Amerikasta, on Michel Thomas -menetelmä. Lähes kaikki tien päällä tuntevat tietävän.

Käytin sitä itse ja se on erittäin hyvä. Se ei ole edes kallista: peruskurssi maksaa noin 120 dollaria ja se voi kantaa kaikki tarvittavat kieliopit ja peruskäsitteet. Kontrasti sen kanssa, että Rosetta Stone, joka maksaa 300 euroa, edes yksinkertaisin paketti. (Monet matkustajat, joilla on budjetti, todella valehtelevat tällä kurssilla, vaikka en hyväksy sitä täällä).

Äänikurssien käyttäminen on ihanteellista oppimaan espanjaa, kun he ovat käyttämättömiä, kotona tai matkoilla. Voit esimerkiksi hyödyntää joitakin näistä pitkästä bussimatkusta.

2. Hanki sanakirja tai kieli

Tämä on erinomainen ja taloudellinen tapa lisätä sanastoasi. Ostin vanhan sanakirjan dollarille hippi-kirjakaupasta Guatemalassa ja monta kertaa vietin joka aamu 10 minuuttia, jotta löydettäisiin sanoja, jotka voisivat olla hyödyllisiä ja kirjoittamaan ne.

Vaihtoehtoisesti voit asentaa sanakirjan tai kääntäjän sovelluksen puhelimeesi. Voit valita paljon maksuttomia maksuja iOS: ssä ja Androidissa.

Myös vapaa oppimissovelluksia (tai ainakin alunperin ne ovat ilmaisia). Yksi, jota olen käyttänyt eniten, oli Babbel, joka opetti sinulle vuorovaikutteisen opetuksen perusteet (esimerkiksi sanat, joissa yhdistetyt kuvat tuovat sanat oikeaan järjestykseen ja niin edelleen).

Katso myös tämä aiempi julkaisu äänisovelluksista (ja muista hyödyllisistä matkaviestinnöistä).

3. Ota oppitunnit

Espanjalaiset luokat 1 - 1 ovat halpoja monissa Latinalaisen Amerikan maissa. Hinnat alkavat $ 100 tavallisesta 20 tunnin paketista (tavallisesti 4 tuntia päivässä 5 päivää, ellei valitset jotain yksilöllistä).

Guatemala on suosittu maa, jossa voit osallistua kursseille: ne ovat hyvin käytännöllisiä ja Guatemalan murre on erittäin puhdasta ja helpompi oppia. Etelä-Amerikassa monet ihmiset opiskelevat Boliviasta samankaltaisista syistä. Löydät kuitenkin espanjalaisia kouluja lähes kaikkialla Latinalaisen Amerikan Gringo-reitillä. Vaikka monet ihmiset kertovat, että Bolivia on halvin ja paras maa opiskella espanjaa Etelä-Amerikassa, Guatemala on halvin ja paras yhteys oppimaan espanjaa Keski-Amerikassa.

Oppitunnit ovat todella paras tapa parantaa kielitaitoasi, koska ei ole opettajaa, joka antaa sinulle palautetta reaaliaikaisesti. Otin yhden viikon luokkia Latinalaisen Amerikan matkan alussa ja yllätyin kuinka paljon opin tällä lyhyellä ajalla.

Voit usein valita, mistä haluat oppitunneasi. Jotkut opettajat ovat vuorovaikutteisia vuoropuheluita kanssasi, kun kävelet kaupungin läpi, ja muut voivat mennä kotiisi yksityisten oppituntien vastaanottamiseen.

4. Keskustele paikallisten kanssa

Hyvä tapa oppia kieltä ovat ihmiset, jotka puhuvat joka päivä!

Monet kurssit antavat sinulle mahdollisuuden asua perheessä, jossa voit harjoitella espanjaa päivittäisissä keskusteluissa isäntäperheesi kanssa. Vapaaehtoistyö matkan aikana on toinen tapa helpottaa säännöllistä vuorovaikutusta espanjankielisten maiden kanssa.

Toinen tapa ei ole olla ujo ja keskustella paikallisten kanssa aina kun se on mahdollista. Esimerkiksi keskustele myyjien tai paikallisten kaksikielisten kanssa. Vaikka olet kompastellut rukouksissasi, vaivaa yleensä arvostetaan. Muista pyytää ihmisiä korjaamaan se, ja on todennäköistä, että espanjaan liittyvät tietosi tuntuvat suurilta askeleilta.

5. Siirry kielikeskukseen

Baarit ja hostellit järjestävät joskus kielten vaihtoa, joka löytyy esitteistä ja ilmoitustauluista. Esimerkiksi, tämä tuntui erittäin suosittu Kolumbiassa, ja kuulin, että se on myös yleistä Ecuadorissa.

Tämä kielellinen vaihto on usein vain tekosyy matkustajille ja paikallisille ihmisille sekoittaa ja juoda hyvää juomaa, mutta monet heistä yrittävät myös parantaa. Vaikka se on vähän outoa, yritä päästä keskustelutilaan, jossa vain puhuu espanjaa ja toinen puhuu vain englantia, koska se hyödyttää molempia osapuolia.

Uuden kielen oppiminen voi olla haaste, mutta se voi olla hauskaa ja rikastuttaa matkakokemustasi. Pitkäaikainen backpacker Latin-Amerikassa suosittelen investointeja. Vietin jonkin aikaa pitkällä matkalla Latinalaiseen Amerikkaan oppimaan kielen ja sain hedelmät tuolla tavalla.

Aiheet

  • Matkat

Yhteyshenkilöt

gavin

Lehdistön yhteyshenkilö tasknomy