Skip to main content

inRiver förstärker styrelsen och genomför nyemission för internationell expansion

Press Release   •   Aug 24, 2012 09:38 GMT

Det Malmö-baserade IT-företaget inRiver förstärker sin styrelse med Sven-Olof Kulldorff, tidigare inköpsdirektör för IKEA och chef för IKEA i Holland, Mikael Johnsson, tidigare vice VD för Investor Growth Capital och Troels Moe, VD för PocketMobile i Danmark och tidigare försäljningsdirektör för mjukvaruföretaget Sitecore i Danmark. Samtidigt har bolaget säkerställt kapital på 10 Mkr för sin marknadssatsning i Europa och USA

‐ Sven-Olof Kulldorff, Mikael Johnsson och Troels Moe kommer att tillföra värdefull kompetens och erfarenhet från såväl detaljhandeln som IT-branschen, vilket kommer att vara till stor hjälp för vår expansion, inte minst internationellt, säger Roland Persson, styrelseordförande för inRiver.

- inRiver etablerade sig i Norden enligt vår strategi och är nu i samma utvecklingsfas som QlikTech var i när jag satt i deras styrelse. Företaget har en stor potential att växa precis som QlikTech, säger Roland Persson.

Sven-Olof Kulldorff är idag styrelseproffs och sitter bland annat i styrelsen för Rusta. Han var tidigare inköpsdirektör för IKEA och chef för IKEA verksamhet i Holland. Sven-Olof Kulldorff blir också delägare i inRiver.

‐ Min erfarenhet från att ha arbetat på kundsidan är att man vill ha best-of-breed lösningar för mjukvaror som är snabba att genomföra men även lätta att anpassa när verksamheterna förändras. Detta i samband med att inRiver har en stor expansionsmöjlighet gjorde att jag ville investera i bolaget och ta en aktiv roll i styrelsen, säger Sven-Olof Kulldorff.

Mikael Johnsson sitter i styrelsen för sökannonseringsföretaget Keybroker och Fameads, som erbjuder marknadsföringstjänster på Internet. Han var tidigare under elva år investeringsansvarig för TMT-sektorn (Teknologi, Media och Telekommunikation) hos Investor Growth Capital (IGC) där han var med och genomförde ett 30-tal företagsaffärer och satt i styrelsen för sju av IGC:s innehav. Troels Moe var tidigare med att bygga upp programvaruföretaget Sitecore internationellt som har fokus på CMS (Content Management System). Han var också försäljningsansvarig för IT-företagen Swirlnet och Mondo. Senast var han VD för PocketMobile i Danmark, som fokuserar på mobila företagslösningar.

Kapitalanskaffningen på 10 Mkr ska främst användas för etablering på utvalda marknader i Europa, till att börja med i Holland och Storbritannien samt USA.

‐ Vi ser att både Holland, Storbritannien och USA är mogna marknader med en stark tillväxt inom e-handel, och blir därför naturliga förstahandsval för oss där vår cross-channel programprodukt (hantering av produktinformation i alla säljkanaler) stödjer och förstärker denna utveckling, säger Niclas Mollin, VD för inRiver.

För mer information vänligen kontakta:
Niclas Mollin, VD, inRiver
Tel.: +46 (0)733-405875
E-post: niclas.mollin@inriver.com

inRiver
inRiver designar och utvecklar en marknadsledande programvara inom PIM (Product Information Management), Product Marketing och Cross-channel commerce som gör det enklare, snabbare och mer kostnadseffektivt att hantera och distribuera högkvalitativ produktinformation. inRivers lösningar kan kommunicera med alla existerande affärssystem och med samtliga säljkanaler. Bland kunderna märks Stadium, HL Display, Kjell & Co, Würth, Gudrun Sjödén, Craft och Intersport.

Comments (0)

Add comment

Comment

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's <a href="http://www.mynewsdesk.com/com/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Privacy Policy</a>.