Skip to main content

inRiver säkerställer 100 miljoner i ny finansiering

Press Release   •   Aug 24, 2017 12:57 GMT

Det svenska produktinformationsföretaget inRiver fortsätter att växa inom molntjänster för produktmarknadsföring. Nyligen säkrades 100 miljoner SEK från Europeiska Investeringsbanken (EIB) genom den Europeiska Fonden för Strategiska Investeringar (EFSI) och befintliga ägare för att växa ytterligare inom forskning, utveckling och global expansion.

Produktinformationshantering är en central komponent för såväl tillverkare och distributörer som detaljhandlare för att hantera den mängd data som flödar mellan olika digitala kanaler. Dagens marknadsavdelningar måste hantera komplex och snabbrörlig produktinformation inom allt från produktion, paketering och distribution, vilket kräver system som tillgodoser dessa krav. inRivers Product Marketing Cloud är en molntjänst som på ett enkelt och användarvänligt sätt hjälper till med just detta, oavsett mängden information och språk.

InRivers molntjänst Product Marketing Cloud hjälper företag att hantera komplex produktinformation. Tjänsten används redan av över nio hundra varumärken världen över, däribland Volvo, Intersport, Skullcandy, L’oreal, Lindex, Brother International, MIO, Converse och Fujifilm.

- Vi var först ut med att erbjuda en molnbaserad produktinformationstjänst, vilket har lett till att vi kunnat expandera snabbt både i Europa och Nordamerika, säger Niclas Mollin, VD på inRiver. Den här finansieringen gör att vi nu kan växa ytterligare genom rekryteringar och erbjuda tjänsten till ännu fler marknadsteam världen över.

- Tillgång till finansiering för innovativa och snabbväxande företag, som inRiver, är nyckeln till att främja digitalisering och konkurrenskraft i Europa, säger Romualdo Massa Bernucci från Europeiska Investeringsbanken (EIB). Vi är därför glada att på detta sätt kunna stötta deras utvecklings- och tillväxtstrategi. Det är företag som inRiver som stärker Europas IT-position och skapar arbetstillfällen på vår kontinent.

- inRiver har, sedan Verdanes investering för två år sedan, tredubblat sin återkommande intäkt vilket är en fantastisk bedrift. Vi har stark tilltro till inRiver som bolag och därför var det naturligt att tillsammans med Industrifonden och övriga ägare deltaga i finansieringen, säger Pål Malmros, Partner, Verdane Capital Advisors. 

Om inRiver
inRiver är ett svenskt, prisbelönt och snabbväxande mjukvaruföretag som grundades 2007. Företaget, med huvudsäte i Malmö, har kontor i Chicago, London, Amsterdam och Stockholm, samt ett omfattande nätverk av partners. Över 900 varumärken världen över använder inRivers molntjänster för att hantera sin produktinformation.

Mer information finns på www.inriver.com

Comments (0)

Add comment

Comment

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's <a href="http://www.mynewsdesk.com/com/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Privacy Policy</a>.