Skip to main content

Lindex klär sig för internationell framgång med inRiver PIM

Press Release   •   Jun 14, 2013 13:06 GMT

Lindex, det europeiska modeföretaget, har valt inRivers Product Information Management (PIM) programvara som strategiskt verktyg för att stödja cross-channel commerce och internationell expansion.

Lindex expanderar i rasande takt. I samma takt uppkom behovet för perfekt produktinformation på flera språk. Medan Lindex går in på nya marknader, visar upp fler produkter, anpasar sig till snabba svängningar i trender och säsonger så har deras time-to-market blivit en avgörande faktor i företagets process att sälja och marknadsföra kvalitetskläder. Lindex insåg snabbt att de behövde ett högkvalitativt systemstöd för att hantera produktmarknadsföringen i alla kanaler.


Med över 470 butiker i Europa och Mellanöstern och hemsidor och webbutiker på flera språk behövde Lindex en smart programvara som på ett flexibelt sätt kunde hantera ett stort produktsortiment och samtidigt effektivisera produktmarknadsföringsprocessen. inRiver PIMs tydliga marknadsfokus och anpassning till modeindustrin samt dess kapacitet att hantera cross-channel var avgörande faktorer i Lindex val av PIMsystem. inRivers programvara passar också väl i Lindex systemlandskap.


”Efter en djupgående studie av existerande PIM system, blev inRiver det naturliga valet för Lindex. inRiver är en lösning som är anpassad till modeindustrin och kan enkelt integreras med vår existerande IT-plattform samtidigt som det ger ett mervärde i produktinformationsflödet – det sparar oss både tid och pengar i vår expansion. Inköpet av ett PIM-system är en strategisk del av vår expansion – ett ”måste ha” för att vi ska framgångsrikt hantera vårt sortiment på alla marknader och alla säljkanaler för att ge våra kunder en modeupplevelse i världsklass” säger Jonas Björkman, IT-chef, Lindex.


“Det glädjer oss att se att Lindex har inte bara valt inRiver för produktinformation, men insett att inRiver är den strategiska marknadsföringsplattformen de behöver för att expandera och gå in på nya marknader. Vi kan också konstatera att inRivers lösning återigen bevisat sig ha ett tänk som är väl anpassat till den krävande marknadsföringsprocessen som modeföretag har, speciellt när de jobbar i många säljkanaler och i flera länder” säger Niclas Mollin, VD, inRiver.


För mer information: Mattias Eriksson, Sales Executive, inRiver
Epost: mattias.eriksson@inriver.com | Telefon: +46 763945777


Om Lindex: Lindex starka affärskoncept – inspirerande prisvärt mode – har möjliggjort företagets snabba och framgångsrika internationella expansion de senaste åren. Sedan starten i Alingsås 1954 har Lindex blivit en av Europas ledande modekedjor med över 470 butiker i Skandinavien, Baltikum, Ryssland, Centraleuropa, Bosnien-Herzegovina och Mellanöstern. Lindex är en del av den finska börsnoterade Stockmann-gruppen.

inRiver designar och utvecklar en marknadsledande programvara inom PIM (Product Information Management), Product Marketing och Cross-Channel Commerce som gör det enklare, snabbare och mer kostnadseffektivt att hantera och distribuera högkvalitativ produktinformation. inRivers lösningar kan kommunicera med alla existerande affärssystem och med samtliga säljkanaler. inRiver är ledande leverantör av PIM-system i Norden, och expanderar för att bli en global marknadsledare.

Attached Files

PDF document

Comments (0)

Add comment

Comment

Agree With Privacy Policy