Basecamp Foundation

Jultrend 2009: Vackra och hållbara klappar till medvetna kvinnor

Press Release   •   Dec 09, 2009 08:33 GMT

Etniska smycken är fortfarande hett. Förra sommaren kunde vi se starka afrikanska influenser på cat walken i London, Paris och New York och trenden ser ut att forsätta. Enligt H&M kommer vårens stora accessoartrend 2010 fortsatt vara etniska smycken. Nu kan man genom ett projekt som ger kvinnor i Afrika möjligheter att försörja sig själva och sin familj haka på trenden och ge sig själv eller någon man känner klimatsmarta smycken i julklapp.

Basecamp Maasai Brand startade 2003 med intentionen att hjälpa fattiga kvinnor i Talek-regionen i Masai Mara, Kenya, att skapa en inkomstkälla genom att producera traditionella smycken och läderarbeten med en modern tvist. Alla Basecamp Maasai Brand-produkter är handgjorda och förutom att de är vackra med färgsprakande och ofta grafiska mönster så håller de en hög kvalitet. Materialen man använder är valda med omsorg för att i den mån det går vara att så klimatvänliga om möjligt. Man använder tex.  glaspärlor, naturmaterial som koskinn, förbrukade metaller och andra avfallsprodukter samt tillverkar tråden genom att tvinna gamla använda plastsäckar.

-Efterfrågan på Maasaikvinnornas smycken har bara ökat och vi tror att det beror på en kombination av den etniska modetrend som råder och en starkt ökad medvetenhet hos konsumenterna både när det gäller miljöaspekten och förhållandena i tredje världen, säger Tina Frisk på Basecamp Foundation. Att handla både hållbart och som ett sätt att bistå är framtidens konsumtion och en tydlig reaktion mot omodern slit-och-släng-shopping.

Produkterna kan beställas via Basecamp Maasai Brand och skeppas i den mån det går med gäster som besökt Basecamp Explorer. När man köper någon av produkterna så avsätts en del av summan till att motverka koldioxidutsläpp och dessa pengar används till att plantera träd i Obama Forest på Basecamp i Maasai Mara.


What is it all about ?

This is a Basecamp Foundation Project. Basecamp and the Talek Maasai community appreciate your interest in Basecamp Maasai Brand.This project is an integral part of Basecamp’s responsible tourism concept. Your support is vital to our success.